Autoritatea Naţională de Integritate va cerceta suplimentar declaraţia de avere a lui Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (jurnal.md)

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat pentru a cerceta suplimentar declaraţia de avere şi interese personale a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, care şi-a păstrat calitatea de deputat în Parlament.

ANI a lansat ancheta la 18 iunie drept urmare a sesizării, din 17 iunie, a deputatului Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care a postat vineri răspunsul ANI pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sesizării, parlamentarul susţine că fostul lider PDM şi-a declarat beneficii/dividente în valoare de 3 milioane de euro, dar nu şi suma investită. „Dividendele de peste 3 milioane euro nu apar din aer, ci din investiţii.”

„Pe piaţa internaţională, randamentul unor asemenea investiţii ar putea fi nu mai mult de 2-3%, respectiv, am putea deduce existenţa unei investiţii principale echivalente sumei de aproximativ 100-150 milioane euro. Indiferent de mărimea investiţiei principale, urmează a fi evaluată şi verificată inclusiv provenienţa şi legalitatea acestor bani”, a conchis Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe