"Aurul României nu poate sta în criptele din Slatina!" - mesaj dur pentru Dragnea şi Vâlcov

Liviu Dragnea la Inalta Curte
Liviu Dragnea la Inalta Curte (Epoch Times România)

Dorinţa majorităţii socialiste de a aduce în ţară aurul României care este păstrat la Londra reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi a securităţii economice a ţării noastre, a transmis deputatul liberal Bogdan Huţucă, vicepreşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci, după ce Parlamentul a dat undă verde controversatului proiect de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae.

"Majoritatea socialistă a reuşit printr-un simplu vot în Parlament să încalce Statutul BNR dar şi înţelegerile pe care Banca centrală şi România le are cu BCE. Votul reprezintă o sfidare a tratatelor Uniunii Europene pe care România le-a asumat şi o lovitură pentru imaginea ţării noastre care se transformă peste noapte dintr-un partener economic credibil într-un partener lipsit de credibilitate", a declarat Bogdan Huţucă.

Liderul PNL a atras atenţia că, în ultimii ani, doar ţări distruse economic sau falite au mai intenţionat să îşi repatrieze aurul în ţară, cel mai la îndemână exemplu fiind Venezuela, "acolo unde fraţii socialişti ai pesediştilor au transformat una dintre cele mai prospere naţiuni din America Latină în cea mai săracă ţară din regiune".

"De aceea, le transmit liderilor PSD să înţeleagă că aurul României reprezintă o garanţie a faptului că suntem o economie solvabilă şi de încredere şi nu o economie condusă de nebuni care visează să umple cu lingouri toate criptele din Slatina tovarăşului Vâlcov", încheie Huţucă.

Reamintim că Parlamentul a dat undă verde, miercuri, proiectului de lege care prevede repatrierea a 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv aproape 56 de tone de aur. Iniţiativa lui Dragnea şi Şerban Nicolae a stârnit ample controverse în spaţiul public, existând temeri că, odată ce aurul va fi adus în ţară, va fi "topit" pentru pensii, salarii şi pomeni electorale. Detalii aici.