"Au trădat!" - Viorica Dăncilă, prima reacţie după ce a fost demisă de Parlament

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a reacţionat joi, la Parlament, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut la vot în Parlament.

"După cum aţi văzut, moţiunea a trecut. Toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune. Au fost şi colegi, după cum aţi putut vedea, colegi din Partidul Social-Democrat care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită, am reuşit să îndeplinim ... obiective din programul de guvernare pe care oamenii le-au văzut şi le-au simţit. Le doresc celorlalţi să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un guvern. Fac apel la preşedintele României să nominalizeze cât mai curând un premier astfel încât să îşi asume guvernarea. Îmi doresc ca preşedintele să numească cât mai repede, dacă ar putea şi astăzi, un nou premier. Îmi doresc ca oamenii să facă...", a declarat Dăncilă.

Reporter: Iniţial nu aţi vrut să plecaţi..

Dăncilă: Păi nu am vrut pentru că nu era vorba că vreau să plec. În momentul în care pleci, pleci în urma unei moţiuni. Acum ne dorim să plecăm, să lăsăm un nou guvern care să guverneze ţara. Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte. Sâmbătă vom avea lansarea candidatului.

Dacă ne amintim, în 2016 PSD a venit din opoziţie. Eu sunt convinsă că oamenii vor face comparaţie între ceea ce a făcut Guvernul PSD şi ce vor face cei care astăzi au dorit...

Reporter: Cu privire la aripa din PSD care este împotriva dvs...

Dăncilă: Nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor. Eu sunt convinsă că în această perioadă, dimpotrivă, mult mai mulţi români vor fi alături de noi, având în vedere ce au spus în spaţiul public partidele de opoziţie.

Reporter: Regretaţi că nu aţi venit să cereţi votul pentru remaniere?

Dăncilă: Nu, nu regret, pentru că sunt două aspecte. Primul aspect este legat de faptul că preşedintele României trebuia să respecte decizia Curţii Constituţionale. Al doilea aspect, de ce era să vin cu remanierea atunci când exista o moţiune? Este moţiunea, le doresc celor care vor veni la guvernare... PSD va merge pe drumul său, acela de a dialoga cu cetăţenii.

Reporter: ...s-au vehiculat sume extrem de mari de bani...

Dăncilă: Mi-aţi pus de foarte multe ori această întrebare. Cred că aceste informaţii pe care dvs. le-aţi primit se referă la partidele care au vorbit despre aşa ceva.

Reporter: Vorbim despre dosare penale...

Dăncilă: Eu nu am auzit de niciun dosar. Am vorbit despre Secţia de Investigare a Magistraţilor şi repet ceea ce am spus, ca să fiu foarte precisă: nu cred că cineva trebuie să intervină în justiţie, nu cred că Secţia de Investigare a Magistraţilor trebuie să fie desfiinţată printr-o ordonanţă de urgenţă. Cred în continuare în independenţa justiţiei, cred în continuare că preşedintele României nu trebuie să dea ordin pentru plecarea şefului DIICOT, cred că preşedintele României nu trebuie să vorbească despre desfiinţarea Secţiei speciale... cred cu tarie că acest lucru trebuie să îl facă magistraţii prin consens.

Reporter: Veţi rămâne la şefia PSD?

Dăncilă: După cum ştiţi, am fost aleasă prin Congres. Rămân la şefia PSD.

Reporter: Vă reproşaţi ceva?

Dăncilă: Nu îmi reproşez. Nu am ce să îmi reproşez. După alegerile parlamentare am ţinut o echipă unită, am ţinut tot partidul aproape. Împreună cu colegii mei ne-am continuat programul, am implementat măsuri... Am fost apreciaţi în teritoriu de către cetăţeni. Nu am ce să îmi reproşez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne