Attila Korodi - favorit pentru funcţia de ministru al Mediului

Epoch Times România
10.04.2012

Şedinţa conducerii UDMR în care urmează să se stabilească cine va prelua portofoliul Mediului şi Pădurilor a început, marţi, la Palatul Parlamentului, deputatul Attila Korodi fiind favorit pentru preluarea funcţiei de ministru.

Potrivit unor surse, printre cei aflaţi pe lista de nominalizaţi la funcţia de ministru se află şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Tanczos Barna şi Karoly Borbely, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Attila Korodi, fost ministru al Mediului în perioada 2007-2008, a pus, conform surselor citate, câteva condiţii pentru numirea sa în funcţia de ministru, unele dintre ele vizând acordarea unor avize în subiecte "sensibile", în sensul în care ar dori ca acestea să nu acorde în timpul mandatului său.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat din funcţie, joia trecută, interimatul fiind asigurat de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

Demisia ministrului a venit în contextul în care procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor necesar urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor