Atmosferă cordială între Dragnea şi Traian Băsescu la recepţia de la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu şi Liviu Dragnea
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea (Facebook/Narcisa Iorga)

UPDATE - Viceprmeierul Liviu Dragnea se apără de gurile rele negând că ar fi plecat împreună cu preşedintele Traian Băsescu:

"Am ieşit pe aceeaşi uşă, dar nu ne-am retras împreună. Dumnealui a luat-o la lift, la birou, eu am ieşit afară la maşină şi am plecat. Nu l-am aşteptat. Nu eram doar noi acolo, erau mulţi oameni în salon. Am mers la Cotroceni cu domnul Dâncu, tot cu el am plecat. E prietenul meu şi colegul meu de foarte mulţi ani", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

"Eu m-am dus acolo din partea Guvernului. Recunosc am nimerit într-o mulţime uriaşă de băsişti. Am plecat şi cu asta basta. Am fost la Cotroceni, am vrut să mă asigur că până la urmă domnul Traian Băsescu o să plece, şi o să plece. Nu am avut alte confidenţe, nu avem ce confidenţe să avem", a adăugat liderul PSD.

***

Prezent luni seară la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, numărul doi din PSD, Liviu Dragnea, l-a aşteptat pe preşedintele Traian Băsescu să-şi termine turul printre invitaţi, după care au făcut o poză, au schimbat o glumă şi s-au retras împreună din Sala Unirii.

După ce a ţinut un discurs solemn în faţa celor peste 1.200 de invitaţi, în timpul căruia se spune că a avut ochii în lacrimi, Traian Băsescu a intrat în mulţime pentru a saluta invitaţii şi a se fotografia cu ei.

Din partea PSD a participat la recepţie doar Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu. Vicepremierul l-a aşteptat pe şeful statului să-şi încheie turul prin invitaţi, după care a făcut o poză cu acesta şi s-au retras.

"Publicul cerea celor doi să se aşeze unul lângă celălalt, pentru a face o fotografie istorică. Preşedintele Băsescu către vicepremierul Dragnea: hai să facem o poză ca să te dea mâine afară din partid. Râsete", a povestit fosta membră CNA, Narcisa Iorga, prezentă şi ea la eveniment.

Vă prezentăm dialogul dintre cei doi, publicat pe noul portal de ştiri jurnalistan.ro:

– Ce faci, Liviule? îl întreabă Traian Băsescu în timp ce dă mâna cu el.

– Am venit cu dom’ profesor, răspunde Dragnea arătând spre Dâncu. Dar n-am devenit băsist!

– Măi, să ştii că s-ar putea să-ţi pară rău că n-ai fost la timpul potrivit băsist, i-o taie Băsescu înecându-se de râs.

– Asta-i altceva, acuma e târziu, răspunde Dragnea.

– Să ai grijă ce vorbim, o să devină public. Şi s-ar putea să te coste, îi spune, tot râzând, Băsescu.

Dragnea deja era palid. Din public cineva îi întreabă pe cei doi protagonişti ai dialogului de mai sus dacă nu fac o poză împreună.

– Avem multe poze, se eschivează Dragnea.

– Acum, la Marea Unire, insistă o altă persoană din public.

– Nu cu mine, răspunde repede Băsescu, temându-se ca nici în glumă să nu interpreteze cineva că Marea Unire invocată ar putea însemna un fel de mare împăcare acum la final de mandat. După care îi zice lui Dragnea:

– Hai să facem o poză să te dea ăştia afară din partid!