Atletism: Ilie Alexandru Corneschi şi Paula Claudia Todoran sunt noii campioni naţionali la maraton

Atleţii Ilie Alexandru Corneschi şi Paula Claudia Todoran au câştigat duminică titlurile de campioni naţionali ai României la maraton, cu prilejul cursei desfăşurate în cadrul Maratonului internaţional Bucureşti (Raiffeisen Bucharest International Marathon).

Ilie Alexandru Corneschi, legitimat la CS Ştiinţa Bacău, a fost cronometrat cu 2 h 36 min 02 sec pe distanţa de 42,195 km. Pe locul doi s-a situat Daniel Ştefan Lupulescu, 2 h 37 min 52 sec, iar pe trei Gheorghe Gabriel Gorun, cu 2 h 38 min 33 sec, ambii de la CS Pandurii Tg Jiu.

Corneschi a declarat în exclusivitate pentru AGEREPRES: "Sunt foarte fericit. Nu am crezut că pot câştiga la ambele categorii şi la seniori şi la tineret. Eu mi-am propus iniţial cucerirea unei medalii la categoria mea de tineret, dar cu muncă multă am reuşit să înving şi la seniori. Am 21 de ani, fac atletism de 10 ani, dar ultimii 8 au fost consacraţi atletismului de performanţă".

În competiţia feminină, Paula Claudia Todoran (CSM Zalău) a oprit acele cronometrului la 2 h 48 min 20 sec. Ea a declarat în exclusivitate pentru AGEREPRES: "Mă simt foarte bine. Când ai obţinut titlul de campion, când eşti învingător nu mai simţi nimic, nicio durere, totul este lăsat deoparte şi te bucuri de succesul obţinut. Am început să fac atletism de performanţă din anul 1998. Vreau să particip în fiecare an, deci şi în 2013, dar în primul rând trebuie să fim sănătoşi pentru a participa la un asemenea concurs".

Pe locul doi s-a situat Alina Nicoleta Petrescu (Rapid Bucureşti) cu 2 h 49 min 06 sec, iar pe trei Alina Niţuleasa (CSM Zalău) cu 2h 49 min 51 sec.

La echipe, CSU Galaţi s-a impus la feminin, iar Pandurii Tg. Jiu la masculin.

Au participat 45 de atleţi români, din care 31 la masculin şi 14 la feminin, de la 14 cluburi. (Foto pe flux)