Atac armat într-un bar din California provoacă 12 morţi

Un bărbat înarmat a intrat într-un bar din Thousand Oaks, California, şi a ucis 12 persoane, inclusiv un adjunct de şerif. Ucigaşul a fost găsit mort la locul scenei.
Un poliţist din districtul Ventura stă în apropierea barului Borderline Bar and Grill din localitatea Thousand Oaks, statul american California, în 8 noiembrie 2011
Un poliţist din districtul Ventura stă în apropierea barului Borderline Bar and Grill din localitatea Thousand Oaks, statul american California, în 8 noiembrie 2011 (David McNew/Getty Images)

Într-un alt caz şocant de violenţă armată în Statele Unite, 13 persoane au murit, inclusiv un adjunct de şerif şi suspectul, iar cel puţin alte 10 persoane au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul miercuri noaptea într-un bar din sudul Californiei, potrivit Deutsche Welle.

Suspectul, care a fost găsit mort la faţa locului, a folosit un pistol şi fumigene într-un bar din localitatea Thousand Oaks. Sute de persoane au fugit panicate din local, unele sărind chiar pe geam, pentru a-şi salva viaţa. Incidentul a avut loc în primele ore ale zilei de joi (ora locală 23:20, miercuri).

Şeriful districtului Ventura, Geoff Dean, a afirmat că sergentul Ron Helus a replicat la locul faptei şi a fost împuşcat după ce a intrat în bar, decedând ulterior la spital.

“Este o scenă oribilă înăuntru”, a precizat Dean la conferinţa de presă din parcarea barului Borderline Bar & Grill. “Este sânge peste tot”.

Dean a mai afirmat că nu ştie dacă există un aspect legat de terorism în acest incident.

Câteva persoane din local au declarat reporterilor că un bărbat înalt, îmbrăcat în negru, cu glugă pe cap şi cu faţa parţial acoperită, a tras primul foc de armă asupra unei persoane care lucra la intrarea în bar, apoi a deschis focul, aparent la întâmplare, asupra celor din interiorul localului.

Tragedia are loc la scurt timp după ce, în luna octombrie, 11 persoane au fost ucise într-un atac armat într-o sinagogă din oraşul american Pittsburg. Printre victime se află şi trei poliţişti.

Autorităţile au anunţat că suspectul în incidentul din Pittsburg se numeşte Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, împotriva căruia au fost formulate 29 capete de acuzare.

Poliţia a declarat că Bowers, înarmat cu o puşcă semiautomată şi trei pistoale, a intrat în sinagogă în dimineaţa zilei de sâmbătă şi a strigat “Toţi evreii trebuie să moară” şi a deschis focul.