Atac armat în Franţa soldat cu doi morţi şi o tânără rănită

Doi bărbaţi au fost ucişi şi o tânăra a fost rănită serios într-un atac armat în oraşul francez Marsilia.
Poliţiştii blochează accesul la locul unui atac armat în Marsilia, sudul Franţei, 25 iunie 2016.
Poliţiştii blochează accesul la locul unui atac armat în Marsilia, sudul Franţei, 25 iunie 2016. (Captură Foto)

Atacatorul sau atacatorii şi victimele atacului ce a avut loc sâmbătă dimineaţă în oraşul Marsilia, situat în sudul Franţei, încă nu au fost identificaţi. Mass media franceză a dezvăluit doar faptul că bărbaţii ucişi aveau aproximativ 30 de ani, iar tânăra rănită ar avea 14 ani.

În atac au fost folosite puşti Kalaşnikov, dar nu este clar dacă atacul are o natură teroristă. În oraş au mai avut loc atacuri armate asociate cu crima organizată, şase persoane fiind împuşcate fatal de la începutul anului în astfel de atacuri.

Comisarul de poliţie Laurent Nuñez a declarat că cele două victime se aflau în interiorul unui automobil, în timp ce tânăra trecea accidental prin zonă în momentul atacului.

În octombrie 2015, trei persoane au fost ucise într-un atac armat în Marsilia, în ceea ce părea a fi un atac legat de traficul de droguri.

Reacţionând la atacul din 2015, premierul francez Manuel Valls a declarat la acea vreme că nimic nu ar putea opri “determinarea statului în lupta sa împotriva crimei organizate”.

Ministerul de Interne a declarat la acea vreme că a distrus aproximativ 10 reţele pentru trafic de droguri, a arestat 132 de persoane şi a confiscat 1,5 tone de canabis şi 39 kg de cocaină în Marsilia de la începutul anului 2015.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a promis că elimină crima organizată şi a declarat că anual sunt confiscate 6.000 de arme de la grupurile criminale din Marsilia, dintre care 1.200 sunt puşti de luptă şi alte arme de război.

În plus, Franţa a fost anul trecut ţinta unor atacuri teroriste. În 13 noiembrie 2015, membri care aparent ar aparţine grupului jihadist Statul Islamic au lansat o serie de atacuri în Paris, ucigând 130 de persoane. În ianuarie 2015, mai mulţi bărbaţi înarmaţi, aparent tot din grupul Statul Islamic, au năvălit în sediul revistei de satiră Charlie Hebdo din Paris şi au ucis 12 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe