Atac armat la un club de noapte din Florida. Peste 50 de morţi

Zeci de persoane au fost rănite şi ucise în timpul unui atac armat la un club de homosexuali din Orlando, statul american Florida, a declarat poliţia. Atacatorul a fost la rândul său ucis, conform poliţiei.
Poliţia din Orlando, SUA, ţine oamenii departe de zona clubului Pulse, unde un bărbat înarmat a împuşcat mai multe persoane, 12 iunie 2016.
Poliţia din Orlando, SUA, ţine oamenii departe de zona clubului Pulse, unde un bărbat înarmat a împuşcat mai multe persoane, 12 iunie 2016. (Captură Foto)

Poliţia din Orlando a declarat că incidentul a avut loc duminică dimineaţa la clubul de noapte Pulse din zona centrală a oraşului. Autorităţile au susţinut că a fost vorba de un incident cu “victime în masă”.

Atacatorul s-a baricadat în interiorul clubului şi a luat câţiva ostatici, dar ulterior a fost ucis de poliţie. O explozie controlată a avut loc de asemenea la faţa locului.

Primarul din Orlando a anunţat duminică faptul că au fost ucişi cel puţin 50 de persoane şi rănite altele 53.

“Am eliberat clădirea şi îmi pare rău să anunţ că nu există 20 şi 50 de victime, pe lângă atacatorul ucis”, a declarat primarul Buddy Dyer la o conferinţă de presă. “Există alte 53 de persoane spitalizate”, a adăugat el.

Autorităţile americane l-au identificat pe atacator în persoana lui Omar Mateen, un cetăţean american cu rădăcini afgane. Tânărul avea aproape 30 de ani.

Martorii au raportat că bărbatul înarmat a folosit o armă automată.

Jon Alamo, unul dintre clienţii clubului, a declarat că se afla într-una din camerele din spate când un atacatorul a intrat pe uşa din faţă. “Am auzit 20, 40, 50 de focuri. Muzica s-a oprit”, a susţinut el.

Presa americană a raportat că au fost rănite între 7 şi 20 de persoane şi că este posibil ca atacatorul să fi avut asupra sa o bombă. Oamenii de la club au făcut comentarii similare pe reţelele sociale.

Incidentul a avut loc la doar o zi după ce un bărbat înarmat a ucis-o pe cântăreaţa americană Christina Grimmie după un concert în Orlando. Ucigaşul s-a sinucis după ce a comis crima.