Cinci persoane implicate în atacul armat din Orlando - susţine un nou martor

Conform unui martor al atacului sângeros dintr-un club de noapte din Orlando, nu unul, ci aparent cinci persoane ar fi fost implicate în acest atac.
Poliţia din Orlando, SUA, ţine oamenii departe de zona clubului Pulse, unde un bărbat înarmat a împuşcat mai multe persoane, 12 iunie 2016.
Poliţia din Orlando, SUA, ţine oamenii departe de zona clubului Pulse, unde un bărbat înarmat a împuşcat mai multe persoane, 12 iunie 2016. (Captură Foto)

O victimă a atacului terorist de duminică dimineaţă de la clubul de noapte Pulse din Orlando, a oferit un interviu bombă unui reporter ABC, după ce a fost externat dintr-un spital local.

Martorul ocular, care s-a prefăcut a fi mort timp de câteva ore pe durata atacului pentru a supravieţui, a declarat că a auzit o conversaţie telefonică purtată de atacator.

Martorul a declarat că suspectul a menţionat la un moment dat că el era “cel de-al patrulea atacator” şi că existau “alţii trei”, “lunetişti”, împreună cu o “sinucigaşă cu bombă” care se prefăcea că este moartă.

S-au pus întrebări în legătură cu raportarea oficială după ce mass media a relatat că bărbatul înarmat care a ucis 49 de persoane în atacul din Orlando era un client regulat al clubului de noapte în care a avut loc tragedia şi că acesta trimisese mesaje mai multor persoane cu ajutorul aplicaţiilor pentru întâlniri între homosexuali.

Un oficial FBI care a cerut să rămână anonim a declarat marţi pentru Associated Press că biroul investighează aceste informaţii.

Cel puţin patru clienţi obişnuiţi ai clubului au declarat că l-au văzut de mai multe ori pe atacator - Omar Mateen - consumând alcool în clubul de noapte. “Uneori el mergea în colţ, stătea şi consuma alcool de unul singur, iar cu alte ocazii se îmbăta atât de tare încât era gălăgios şi agresiv”, a declarat Ty Smith pentru Orlando Sentinel.