Astra are viitor în Cupă, Viitorul n-are

(Laurence Griffiths / Getty Images)
P. P.
04.12.2013

Prima semifinalistă din această ediţie a Cupei României s-a decis marţi, la Constanţa, unde echipa lui Nicolae, Astra Giurgiu, s-a impus cu scorul de 3-0, în faţa Viitorului lui Hagi.

Pe locul I în campionat, Astra îşi menţine obiectivul de a câştiga ambele eventuri în acest sezon, Cupa şi Campionatul, iar jocul din acest meci este un argument demn de luat în considerare. Viitorul vine după o evoluţie bună cu Oţelul dar în faţa giurgiuvenilor nu au rezistat decât 30 de minute. Primul gol a venit din gheata lui Constantin Budescu, căpitanul oaspeţilor, care a şutat puternic de la 20 de metri iar balonul deviat de defensiva gazdelor a transformat pentru 0-1.

Tot cu un şut puternic de la distanţă, trei minute mai târziu Cristescu îl lasă mască pe Buzbuchi şi ridică diferenţa la două goluri.

Viitorul nu s-a mai văzut pe terenul de fotbal în repriza secundă iar Astra s-a mulţumit să conserve rezultatul de pe tabelă. Bogdan Vintilă a făcut trei schimbări în primele 30 de minute dar nimic nu se mai schimbă în jocul de la Constanţa.

Pe final, Yoda, mijlocaşul cu nume de Star Wars de la Astra, trimite simplu din 8 metri la finalul unei faze ofensive superbe. În minutul 92, Mitrea, fundaşul Viitorului, primeşte un cartonaş roşu pentru un fault dur şi absolut inutil, pentru ca un minut mai târziu meciul din sferturile cupei să se încheie.

Ioan Niculae deja îşi face planuri pentru campionat, pentru cupă şi mai ales pentru dubla cu Steaua care va decide poziţiile celor două contracandidate înainte de pauza competiţională.

Viitorul: Buzbuchi - Bejan, Puţanu, Larie, Mitrea - Băluţă, Lazăr, Benzar, Şerban, Cârstocea - Axente
Rezerve: Balauru, Gavra,Toşcă, Dică, Daminuţă, Nikolov, Thiago

Astra: Lung - Mătel, Mureşan,Găman, Morais - Seto, Cristescu - William, Budescu, Yoda - Ivanovski
Rezerve: Coman, Yahaya, Enache, Pedro, Bukari, Yazalde, Giurgiu

Miercuri, în Cupa României, Petrolul o va întâlni pe Vaslui iar Pandurii Târgu Jiu se va deplasa în Bucureşti pentru confruntarea cu Dinamo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor