Assange acuză campania lui Clinton că a încercat să hackuiască WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks, Assange, a acuzat staff-ul de campanie al candidatei prezidenţiale democrate Hillary Clinton de tentativa de a hackui controversatul website, care a publicat un număr uimitor de emailuri ale democraţilor, ce au afectat imaginea fostei Prime Doamne.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Julian Assange – al cărui website WikiLeaks a publicat în ultimele trei săptămâni numeroase emailuri ale managerului campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta, şi care a fost acuzat de candidata democrată la prezidenţialele americane că ar colabora cu ruşii pentru a submina şi influenţa procesul electoral din SUA – a acuzat staff-ul de campanie al lui Clinton că a atacat serverele folosite de WikiLeaks. Adresându-se miercuri prin telefon unei conferinţe din Argentina, Assange a susţinut că publicarea emailurilor a tulburat campania lui Hillary, determinând-o să atace WikiLeaks.

„Ne-au atacat serverele şi au încercat să desfăşoare alte atacuri cibernetice şi există o uimitoare campanie continuă în cadrul căreia au fost depuse documente de stat în tribunalele ONU şi britanice pentru a mă acuza că sunt spion rus şi un pedofil”, a adăugat el.

Assange a descris decizia Ecuadorului de a-i bloca accesul la Internet pe durata campaniei prezidenţiale drept o „poziţie strategică”, astfel încât „politica Ecuadorului de neimplicare să nu poată fi interpretată eronat de elemente din SUA şi chiar din Ecuador”. El a adăugat că simpatizează Ecuadorul, insistând că ţara sud-americană se gândeşte că SUA ar putea influenţa alegerile sale prezidenţiale din 2017 dacă, la rândul său, lasă impresia că ar avea vreun amestec în alegerile americane din luna noiembrie. În plus, Assange a declarat că nu este de acord cu decizia Ecuadorului, dar că o înţelege. WikiLeaks nu va fi afectat de această decizie, din moment ce nu publică documente din Ecuador, a adăugat acesta.

Totuşi, Assange a respins ideea că WikiLeaks se amestecă în alegerile americane, susţinând că „aceasta nu este intervenţie în procesul electoral, aceasta este definiţia procesului electoral – ca organizaţiile media şi, de fapt toată lumea, să publice adevărul şi opiniile lor despre ceea ce are loc. Nu poate fi vorba de alegeri libere şi informate decât dacă oamenii sunt liberi să se informeze”.

Bineînţeles, în cazul în care Hillary Clinton va pierde alegerile, democrata va privi acţiunile WikiLeaks ca pe o influenţă perturbatoare şi, în loc ca republicanul Donald Trump să susţină că alegerile au fost „manipulate”, va fi Hillary cea care va reacţiona urât.