Asociaţia "Generaţia Verde" lansează un Proiect ecologic

Epoch Times România
29.06.2012

Vineri, Asociaţia "Generaţia Verde", în parteneriat cu Apa Nova Bucureşti, au lansat proiectul "Nu lăsa PETe în urma ta! PETele pot fi cool!", care îşi propune să transforme aceste deşeuri în bani şi să sprijine şcolile bucureştene.

"Prin acest proiect vrem să facem legătura dintre PET ca deşeu şi valoarea lui pecuniară. Vrem să promovăm o serie de evenimente la care lumea să poată plăti cu PET-uri, şi pe care le vom transforma în bani. Vom echipa astfel şcoala Ferdinand din Bucureşti cu aparate de fotografiat sau instrumente muzicale. Vrem prin acest proiect să ne ocupam de timpul liber al copiilor", a declarat Şerban Copot, co-fondatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Generaţia Verde.

Şeful asociaţiei a precizat că aceste tipuri de deşeuri nu sunt tocmai prietenoase cu mediul, în condiţiile în care acestea dispar abia în 800 de ani. Reciclarea ambalajelor, fie din hârtie, plastic sau aluminiu pot salva, de exemplu, în cazul unei tone de hârtie 17 copaci de la tăiere, 10 PET-uri de doi litri ajung pentru confecţionarea unui tricou, iar reciclarea dozelor de aluminiu reduce gazele cu efect de seră cu 95%.

Bucureştenii pot participa vineri, până la orele 22: 00, pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei, la a treia ediţie a Recicloniadei, eveniment în cadrul căruia pot "achiziţiona" bilete la un concert susţinut de Animal X şi Sistem plătind cu PET-uri sau doze de aluminiu.

Biletul la concert sau savoarea unei limonade sau a unui frappe costă fiecare zece PET-uri sau cinci doze de aluminiu, pentru o minicake plăteşti cu opt PET-uri sau trei doze, cookie de ovăz "costă" cinci PET-uri sau două doze, florile de lavandă pot fi cumpărate cu 20 PET-uri sau zece doze de aluminiu, iar poveştile "desculţe în iarbă" valorează doar un zâmbet.

Proiectul este organizat de "Generaţia Verde" şi "Desculţ în iarbă" în parteneriat cu Apa Nova Bucureşti şi Societatea Ateneul Român - Universitatea Ecologică Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor