Artistul Pavel Şuşară deschide o expoziţie cu pancartele de la proteste - solidarizare naţională şi creativitate

Artistul Pavel Şuşară face o expoziţie cu pancartele de la proteste „în care să se regăsească acest fenomen unic de solidarizare naţională, dar şi de enormă creativitate”.
Muzeul/Expoziţia de pancarte de la protestul din Piaţa Victoriei- proiect al artistului Pavel Şuşară
Muzeul/Expoziţia de pancarte de la protestul din Piaţa Victoriei- proiect al artistului Pavel Şuşară (Z Angles Gallery (Facebook)

Poetul şi criticul de artă Pavel Şuşară a anunţat că doreşte să facă o expoziţie cu pancartele şi materialele de la protestele împotriva OUG 13, din Piaţa Victoriei. El este de părere că inventivitatea şi creativitatea acestora ieşite din comun, alături de spiritul creat în Piaţă, inaugurează redescoperirea de sine a României:

„În Piaţa Victoriei nu este acum doar o demonstraţie, exemplară şi copleşitoare, pentru ieşirea României din captivitatea hibridului comunistoido-interlop, reprezentat de psd-alde, ci şi o construcţie artistică fără precedent, un happening colectiv, un spectacol sincretic în care toate expresiile posibile, de la cele tradiţionale, grafică, pictură, obiect etc. şi până la acelea care ţin de noile tehnologii, trecând prin sunet, lumină, mişcare, compoziţii spontane în succesiuni surprinzătoare, se regăsesc laolaltă, într-un spaţiu unic şi într-un timp comprimat”, a scris artistul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel că face apel către toţi participanţii la protestele din Bucureşti şi din ţară: „nu aruncaţi pancartele pe care le folosiţi, nici recuzita confecţionată ad-hoc, de orice fel ar fi ea, păstraţi toate textele scrise, fiindcă putem face o expoziţie formidabilă, dar şi un album amplu, în care să se regăsească acest fenomen unic de solidarizare naţională, dar şi enormă creativitate, imaginaţia dezlănţuită, inteligenţă irepresibilă, etc. angajate în această acţiune", a scris luni Pavel Şuşară pe Facebook. El a precizat că va anunţa în curând locul unde pot fi depuse materialele.

„Vreţi artă contemporană”? Criticul de artă ne sfătuieşte să ignorăm acele lucrări „subvenţionate arbitrar şi promovate ipocrit”, să venim în Piaţa Victoriei şi să înţelegem ce se întâmplă.

„Veniţi aici, înţelegeţi ce se petrece şi s-ar putea să adulmecaţi revelaţia, trăirea deplină, vecină cu extazul. Mulţumesc, Liviu Dragnea, mulţumesc psd, mulţumesc coeziunii gregare a infracţiunii, semidoctismului şi agresivităţii primare pentru că aţi declanşat şi aţi făcut posibil acest moment de graţie care inaugurează, printr-o efuziune umană aproape de frisonul mistic, redescoperirea de sine a României! Hai România!”, a mai scris Pavel Şuşară.

Proiectul vizează toate localităţile unde au avut loc proteste. Ele vor fi adunate până la sfârşitul lunii februarie şi expoziţia va avea loc mai întâi la Bucureşti, după care ea va putea fi itinerată.

El a afirmat că la Timişoara deja se strâng pancartele: „Este o inventivitate, o creativitate cu totul ieşite din comun, care a devenit o construcţie culturală”.

Muzeul ÎNTRE BARE

Cum pagina Muzeului pancartelor există deja, dar demonstraţiile nu s-au încheiat încă, deţinătorii acestora le vor putea aduce „la sfârşit”: „folosiţi-le şi daţi-ni-le la sfârşit”.

Nici forma finală a expoziţiei/muzeului nu este cunoscută încă:

„Nu ştim încă cum se vor încheia protestele, şi ca atare nici ce direcţie o să ia acest proiect (publicaţie?, expoziţie?, instalaţie multimedia?), dar ne gândim că e bine să "imortalizăm" creativitatea individuală, colectivă şi adesea anonimă, adusă la suprafaţă de cele mai mari mişcări stradale din România în ultimele decenii”, a mai afirmat Pavel Şuşară, care aşteaptă deja pancarte şi fotografii pe o pagină de facebook creată special.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură