AROBS a lansat aplicaţia TraficOK pentru iPhone şi iPad

(photos.com)
Epoch Times România
17.01.2013

AROBS a lansat aplicaţia TraficOK pentru iPhone şi iPad, care le permite şoferilor să evite blocajele din trafic în timp real, utilizând terminale mobile Apple.

Potrivit uni comunicat transmis joi de AROBS, TraficOK, primul serviciu naţional de date din trafic în timp real din România, disponibil on-line pe www.traficok.ro , se extinde şi pe terminale mobile prin intermediul celei mai noi aplicaţii de trafic pe platforma iOS.

Aplicaţia TraficOK permite verificarea rapidă şi în timp real a stării drumurilor, existenţa unor evenimente de genul accidente, drumuri în lucru sau ambuteiaje pe traseul pe care utilizatorul doreşte să-l urmeze. În acelaşi timp, utilizatorii pot vizualiza timpul de parcurs pentru o serie de rute presetate ţinând cont de evenimentele de trafic la momentul respectiv cât şi întarzierea estimată din cauza acestora.

Informaţiile de trafic accesibile prin intermediul aplicaţiei provin din mai multe surse: autovehicule monitorizate prin GPS (peste 65.000 care circulă pe teritoriul României); date jurnalistice (televiziune, radio, internet), informări oficiale (poliţie, pompieri, primării, etc) şi informaţii de la participanţii la trafic. După colectare datele sunt centralizate, filtrate, validate şi apoi transmise către dispozitivele mobile cu conexiune wireless sau 3G prin intermediul softului specific.

Aplicaţia TraficOK pentru terminale mobile iOS include o serie de funcţionalităţi concepute special pentru a oferi conducătorilor auto cele mai dinamice, corecte şi la timp informaţii disponibile în sistem, între care hartă detaliată cu informaţii din trafic în orice moment, la nivel naţional, vizualizare grafică a blocajelor din trafic utilizând icon-uri intuitive, meniul Travel Times care afişează durata de deplasare în timp real între principalele oraşe din România, actualizări continue cu localizare GPS a evenimentelor din trafic sau funcţia Follow-me care permite centrarea automată a hărţii în jurul poziţiei curente a utilizatorului.

Aplicaţia TraficOK este compatibilă cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) şi iPad. Necesita iOS 5.0 sau o versiune mai recenta şi activarea funcţiei GPS.

Dezvoltarea aplicaţiei s-a realizat printr-un parteneriat între AROBS, Be-Mobile (companie belgiană specializată în furnizarea de conţinut şi servicii de trafic) şi HixField (dezvoltator şi integrator belgian de aplicaţii mobile).

Aplicaţia TraficOK este deja disponibilă şi poate fi downloadata gratuit pentru o perioadă de 10 zile direct din AppStore. Variantele de abonament pentru accesul la datele de trafic după această perioadă sunt 4,99 euro/ 3 luni sau 16,99 euro/ an.

Cu o experientă de peste 15 ani pe piaţa de software şi servicii din România şi Europa, AROBS Transilvania Software este specializată în dezvoltarea de software pentru aplicaţii mobile, soluţii de localizare şi management al flotelor auto folosind tehnologia GPS, precum şi soluţii de SFA şi CRM pe terminale mobile. În 2011 AROBS şi-a extins activitatea şi pe pieţele internaţionale, deschizând filiale la Budapesta şi Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor