Armata Europeană se naşte: Trupele germane folosesc la manevre propriile autovehicule

Tancuri Puma, pe vremuri mândria industriei germane
Tancuri Puma, pe vremuri mândria industriei germane (Getty Images)

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, se laudă deseori cu formarea unei puternice armate a UE, dar ambiţiile „napoleoniene” ale lui Macron se pot confrunta cu o problemă majoră generată de armata germană.

Cel mai recent raport publicat în Germania expune o situaţie jenantă apărută în timpul unui exerciţiu militar important care a început joia trecută în toată Europa: ofiţerii germani au fost nevoiţi să folosească propriile autovehicule din cauza lipsei de tancuri, multe fiind nefuncţionale.

Lipsa vehiculelor de infanterie este atât de gravă, încât ofiţerilor li s-a ordonat să pretindă că folosesc tancuri în timpul manevrelor.

Exerciţiul este unul dintre cele mai masive din ultimele două decenii, început joia trecută, angrenând mii de trupe germane, alături de alţi soldaţi din zece naţiuni.

Doar o cincime din tancurile Puma erau funcţionale la mijlocul anului 2019, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care trupele au fost nevoite să utilizeze vehicule non-militare pentru transport în timpul exerciţiilor.

În 2018, militarii germani aveau 71 de tancuri Puma, doar 27 erau pregătite de luptă, iar 44 erau în reparaţii.

În 2017, Marina germană avea multe submarine în reparaţie, practic întreaga flotă fiind nefuncţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii