Arhiepiscopul Tomisului acuzat de obţinere ilegală de fonduri europene, achitat de celebrul judecător Deliorga

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului (cugetliber.ro)

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Constanţa în dosarul în care este acuzat că ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Decizia nu este definitivă.

DNA a solicitat pentru Teodosie maximul de condamnare prevăzut de lege şi recuperarea prejudiciului, în valoare aproximativă de 1,4 milioane de lei, informează g4media.ro.

Cel care s-a pronunţat în favoarea achitării a fost judecătorul Cristian Deliorga, promovat recent de PSD judecător la Curtea Constituţională a României. Reamintim că PSD i-a impus la CCR pe Deliorga - despre care presa a scris că este un apropiat al Adinei Florea (procuroarea pe care Tudorel Toader o voia neapărat la şefia DNA) - şi pe Gheorghe Stan, seful controversatei secţii de investigare a magistraţilor.

Revenind la Teodosie, reamintim că arhiepiscopul a fost acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.