Arenzoo Hesel (Israel) este mulţumită de progresele României pentru recunoaşterea Holocaustului

Epoch Times România
10.10.2012

Reprezentanta ambasadorului Statului Israel în România, Arenzoo Hesel, a spus miercuri în plenul Senatului la şedinţa specială de comemorare a victimelor Holocaustului că este mulţumită de progresele făcute de ţara noastră şi trebuie educate şi generaţiile viitoare cu privire la acest eveniment.

”Astăzi avem o zi solemnă de comemorare a celor şase milioane de evrei nevinovaţi, femei, bărbaţi şi copii care au pierit în timpul Holocaustului. Mii de evrei români au rămas fără drepturi, fără proprietăţi, fără viaţă. Ne-am adunat aici şi ca să aducem un tribut pentru cei care i-au salvat pe supravieţuitori, aceasta este datoria noastră a celor rămaşi în viaţă”, a spus Arenzoo Hesel în plenul Senatului, în faţa senatorilor români şi a invitaţilor în sesiune specială de comemorare a victimelor Holocaustului.

Ea a mai spus cu ”Holocaustul a zguduit chiar bazele civilizaţiei moderne, dar din cenuşa celor mai cumplite fapte s-a născut statul Israel ca ţară a poporului evreiesc şi acest stat se angajează să-şi apere cetăţenii, să lupte împotriva discriminării, indiferent ce formă are ea” şi a explicat că ”Holocaustul este o lecţie universală care rezonează profund în inimile noastre chiar şi după 67 de ani”.

”Avem o îndatorire faţă de viitor, să identificam, să combatem şi să protestăm împotriva rasismului, xenofobiei şi a antisemitismului pentru ca Holocaustul să nu se mai întâmple niciodată. Aceasta este o bătălie dusă de statul Israel şi de întreaga naţiune evreiască, trebuie să fie o bătălie dusă şi de Guverne şi de cetăţenii din întreaga lume”, a mai spus ea.

Despre România, reprezentanta ambasadorului Statului Israel a mai arătat că ţara noastră ”a parcurs etape importante în recunoaşterea Holocaustului, asumându-şi responsabilitatea societăţii româneşti faţă de istoria sa” şi şi-a exprimat aprecierea pentru Guvern pentru că a adoptat legislaţia ”care se referă la Holocaust” şi pentru că ”a introdus studiul Holocaustului în şcoli”.

”Este foarte important ca autorităţile româneşti să se asigure că programele aducaţionale continuă să se dezvolte şi să fie considerate obligatorii. Este convingerea mea aceasta că ambele ţări (Israel şi România, n.red.) au relaţii excelente şi o cooperare foarte bună şi în continuare îşi vor reuni forţele pentru educarea generaţiilor viitoare în ceea ce priveşte istoria noastră în spiritul toleranţei, demnităţii umane şi păcii. Niciodată nu trebuie să-i uităm pe cei 6 milioane de evrei care au pierit, niciodată să nu uităm Holocaustul, această neuitare înseamnă recunoaşterea vieţii ca valoare supremă”, a conchis aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor