Arafat: Cei care critică măsurile anti-Covid să vină cu soluţii mai bune. Altfel, să accepte ce li s-a dat

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, pentru TVR, că persoanele care critică măsurile luate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei să vină cu alte soluţii sau, în caz contrar, să le accepte pe cele existente. În plus, Arafat a avertizat împotriva îndemnării cetăţenilor să nu respecte regulile sanitare.

“Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date”, a precizat Arafat, citat de Digi 24.

De asemenea, şeful DSU avertizează că a îndemna cetăţenii să nu respecte regulile sanitare duce la infectarea sau decesul unui număr mai mare de persoane.

“Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa”, a adăugat Raed Arafat.

În ceea ce priveşte planurile de vacanţă ale românilor, Arafat a precizat, la TVR, că, în condiţiile în care nu se ştie cum va fi situaţia în următoarele două sau trei luni, există riscul să îţi cumperi bilete şi să îţi rezervi camere la hotel, să plăteşti şi, în cele din urmă, sa nu mai ajungi acolo.

“Cine doreşte să facă ceva, mai bine rămâne în zonă, rămâne în ţară şi organizează în ţară - să vedem ce putem organiza. Riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ. Fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu, neapărat România, şi să nu poată să ajungă”, a precizat şeful DSU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură