Aproximativ 20% din producţia de carne de pasăre a Agricola a mers în primele 10 luni la export

(VOLKER HARTMANN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.11.2012

Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, a exportat în primele 10 luni din acest an circa 20% din producţie, încasând aproximativ 10 milioane euro, a anunţat joi compania.

Anul trecut, exporturile au reprezentat 22%, iar în 2010 acestea nu au depăşit 12% din producţia realizată.

“Ne interesează foarte mult, în continuare, piaţa internă, însă cea mai importantă «caracteristică» a consumului în 2012 a rămas prudenţa, iar în ceea ce priveşte carnea de pasăre estimez că nivelul consumului va creşte doar cu câteva procente. Prin urmare, canalul de export rămâne una dintre priorităţile noastre”, a precizat preşedintele Agricola, Grigore Horoi.

În acelaşi timp, Europrod, compania din cadrul Grupului Agricola, specializată în produse ready-meal şi semipreparate din carne, are ca principală destinaţie a exporturilor Marea Britanie (alături de Irlanda şi Malta), cantităţile livrate crescând în primele 10 luni din acest an cu 60%. Compania a încasat astfel 400.000 euro.

De asemenea, 300.000 euro reprezintă valoarea exporturilor de mezeluri şi specialităţi pe care Salbac le-a realizat în primele luni ale acestui an – primul an în care această companie face export. Principalele pieţe unde ajung specialităţile din carne şi salamurile Agricola sunt Italia (64%), Spania (35%) şi, mai recent, în Marea Britanie.

Afacerile grupului de firme Agricola Bacău au crescut în primele nouă luni din acest an cu 8%, la 423,3 milioane lei, de la 392 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor