Apocalipsa după Hawking: Umanitatea trebuie să călătorească în spaţiu sau se va stinge

Fizicianul britanic Stephen Hawking
Fizicianul britanic Stephen Hawking (BRUNO FAHY / AFP / Getty Images)

Fizicianul teoretician şi cosmologul Stephen Hawking avertizează că, dacă rasa umană nu părăseşte planeta şi nu va începe să trăiască în spaţiu, umanitatea va pieri.

Renumitul savant britanic a făcut aceste comentarii în timpul unui “discurs holografic” la Opera din Sydney, Australia, a relatat la începutul săptămânii ziarul The Independent.

“Trebuie să continuăm să mergem în spaţiu pentru viitorul umanităţii”, a declarat Hawking. “Nu cred că vom supravieţui alţi 1.000 de ani fără să mergem dincolo de fragila noastră planetă.”

Distinsul savant a folosit o tehnologie holografică pentru a-şi susţine discursul din biroul său din Cambridge, Marea Britanie.

“Deşi mi-ar plăcea să fiu acolo în persoană”, a declarat Hawking în timpul discursului său, “ideea de a fi prima persoană care apare sub forma unei holograme pe scena Operei din Sydney a fost o ofertă prea bună pentru a o refuza.”

“Fiţi curioşi şi, indiferent cât de dificilă ar părea să fie viaţa, întotdeauna există un lucru pe care puteţi să îl faceţi şi pe care să îl reuşiţi. Contează să nu renunţaţi”, a adăugat el.

Hawking a avertizat în repetate rânduri rasa umană în privinţa pericolului pe care îl aruncă asupra ei prin progresul făcut în domeniul inteligenţei artificiale şi al expansiunii agresiunii.

Singura cale de a asigura continuitatea rasei umane este aceea de a coloniza alte planete, a susţinut savantul în luna februarie.

La sfârşitul discursului său holografic din Syndey, Hawking a cerut publicului să se uite “către stele şi nu în jos, la picioare.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură