Antrenorul Victor Piţurcă părăseşte echipa de fotbal Universitatea Craiova (oficial)

"Clubul Universitatea Craiova şi antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Piţurcă.. Îi dorim mult succes!" - se arată în comunicatul clubului din Bănie.
Antrenorul român Victor Piţurcă.
Antrenorul român Victor Piţurcă. (Universitatea Craiova/facebook)
Marius Drăgoi
05.01.2020

Victor Piţurcă şi-a încheiat colaborarea cu echipa de fotbal Universitatea Craiova, a anunţat sâmbătă clubul din Bănie, pe site-ul său oficial. Prezentat oficial la gruparea alb-albastră în trei septembrie anul trecut, fostul internaţional în vârstă de 63 de ani avea ca obiectiv principal câştigarea titlului, respectiv accederea în grupele Ligii Campionilor: "Gândul meu este de a câştiga campionatul şi a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate că în primul an nu va fi posibil, dar în grupele Europa League putem să ajungem. Sper să reuşesc." declara cu câteva luni în urmă cel supranumit Satana.

"Clubul Universitatea Craiova şi antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Piţurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorinţa de a câştiga campionatul nu a fost susţinută de către club. Îi dorim mult succes!", se arată în comunicatul menţionat.

Această despărţire a fost totuşi puţin neaşteptată pentru cei din lumea fotbalului, căci ea nu era anunţată în prealabil de foarte multe elemente. Victor Piţurcă a făcut însă câteva declaraţii după despărţirea de clubul oltean pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

"Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul 2, locul 3. Doar titlul era ţinta mea, deşi în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană. Nici măcar 10-20 la sută nu aveam şanse la trofeu. Şi atunci de ce să stau? Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu şi, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziţie lotul pe care mi-l doresc eu", a mărturisit fostul selecţioner al naţionalei României.

În acest moment Universitatea se află pe poziţia a 4-a în Liga I, cu 37 de puncte, la şapte puncte distanţă de liderul CFR Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor