Antonescu va candida la prezidenţiale chiar dacă s-ar retrage din fruntea PNL

Parlamentul României, Senat. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
09.04.2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat la Gândul Live, că va candida la prezidenţiale chiar şi în situaţia în care liberalii vor obţine un scor sub 20% la europarlamentare şi se va retrage din funcţia de lider al partidului.

Fiind întrebat dacă retragerea din funcţia de preşedinte al PNL în cazul în care partidul obţine sub 20% la europarlamentare înseamnă şi retragerea din cursa prezidenţială, liderul PNL a declarat:

"Nu, asta este altceva. Nu ştiu, atunci evident că în funcţie de rezultatul europarlamentarelor şi de semnificaţia acestor rezultate pentru reconfigurarea raportului de forţe se pot face calcule, se pot face planuri, se pot continua planuri sau se poate pune capăt unor planuri, dar nu are o legătură imediată", potrivit Mediafax.

De asemenea, la întrebarea dacă este posibilă o rocadă între el şi Klaus Iohannis, Antonescu a răspuns: "Asta este exclus (...) din simplul motiv că nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, în fine, din ce sunt piesele de şah. Rocada... ăia stau acolo, turnul, regele, stau. Pe ei îi pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreşte să candideze pentru Preşedinţia României. Eu nu sunt tentat de această posibilitate, cu toate că este una din poziţiile politice cu posibilităţile cele mai mari de creaţie, aia de prim-ministru".

Totodată, Antonescu a menţionat că o eventuală retragere din funcţia de preşedinte al PNL nu înseamnă şi retragerea din politică.

"E un lucru aşa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politică, ci de demisia din funcţia de preşedinte în raport cu un rezultat, că cineva la un moment dat trebuie să asume o răspundere într-un moment atât de... nu am făcut-o la alte alegeri, nu au făcut-o nici alţii. Pentru noi însă e atât de important acest moment încât asta am vrut să subliniez", a declarat preşedintele PNL.

Acesta a mai menţionat că ar fi "puţin probabil" să mai candideze la şefia PNL după alegerile europarlamentare dacă va avea loc un congres al liberalilor determinat de demisia sa de la conducerea partidului.

Cu Antonescu preşedinte şi Iohannis premier, s-ar putea forma un guvern PSD-PNL

Preşedintele Crin Antonescu a afirmat că în cazul în care va deveni preşedintele României, nu exclude formarea unui nou guvern PSD-PNL, condus de Klaus Iohannis. „Dacă va fi ales un alt preşedinte decât domnul Ponta sau o marionetă a PSD, să zicem eu, se poate face şi un Guvern PNL-PSD cu Iohannis premier”, a menţionat acesta la Gândul live.

Şeful liberalilor a emis teoria că după alegerile prezidenţiale se pot configura alte majorităţi, iar în urma unei moţiuni de cenzură actualul Cabinet Ponta ar putea fi demis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor