Antonescu răspunde acuzaţiilor de opoziţie în cadrul puterii

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, după şedinţa USL, că nu are de gând să ţină cont de recomandarea făcută de liderul PSD Victor Ponta de a vorbi frumos cu membrii PSD pentru a nu pierde susţinerea acestora şi a adăugat că de acum încolo va vorbi în acelaşi mod în care ştie el să vorbească, negând faptul că ar face opoziţie în cadrul puterii, scrie Realitatea.

Întrebat dacă are de gând să respecte recomandarea lui Victor Ponta, Antonescu a replicat: "Ştiţi cum era o vorbă: în meserii din acestea de-ale noastre, care nu-ţi mai lasă răgazul, tihna ca să mai creşti spiritual, îţi vine la un moment dat să spui: Domne, eu cărţile mi le-am citit, filmele mi le-am văzut, vorbele mi le-am vorbit. Eu vorbesc aşa cum ştiu eu să vorbesc. Nu am în niciun fel dorinţa de a jigni pe cineva. Dacă mi s-a întâmplat, nu cu domnii din PSD mi s-a întâmplat vreodată, s-a mai întâmplat (...), mi-am cerut scuze. Eu cred că, dacă toţi ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine şi ne-am înţelege. Nu am a-mi propune alte lucruri de vorbit. De vorbit propun să vorbesc frumos cu toată lumea, iar dumneavoastră nu mă mai speriaţi, că uitaţi-vă câte temeri are şi primul-ministru şi le împărtăşesc şi eu. Sunt temeri serioase. Nu ne mai speriaţi cu chestiuni din acestea, că abia stăm săracii de noi".

În acelaşi timp, Crin Antonescu a subliniat că nu face opoziţie în cadrul Puterii, făcând referire la declaraţiile de vineri ale premierului potrivit cărora Antonescu "stă la putere, dar se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie".

"Eu nu practic nicio opoziţie din cadrul puterii şi cred că acest lucru este clar", a fost replica lui Antonescu.

Premierul Victor Ponta a comentat vineri o declaraţie a lui Antonescu, potrivit căreia liberalii sunt capabili să atingă şi singuri obiectivul alegerii sale ca preşedinte al ţării. Acesta a adăugat că a discuta despre susţinerea acestui obiectiv de către social-democraţi reprezintă, de fapt, a discuta dacă "PSD are sau nu cuvânt".

"Poţi să conteşti acest lucru? (o candidatură separată a PNL - n.r.) Toţi colegii mei care au intervenit au răspuns la declaraţiile domnului preşedinte Antonescu. Şi, după cum ştiţi foarte bine, nu am vorbit şi nu voi vorbi niciodată în public ceva rău despre dl Antonescu, fără să ascund faptul că mă deranjează că domnia sa stă la putere, dar se comportă ca şi când ar fi în opoziţie. Dar cred că lucrul ăsta nu l-a mai făcut în ultima perioadă. Apreciez această reschimbare de atitudine şi sper să fie constantă", a fost replica lui Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne