Iubire marca USL: Geoană - Antonescu să aibă grijă "să nu alerge singur" şi la prezidenţiale

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Consiliul Naţional al PSD începe în forţă, cu avertismente publice la adresa "derapajelor" publice ale lui Crin Antonescu, care "vânează" voturile opoziţiei, lovind mediatic în PSD. Mircea Geoană, pe care îl recomandă experienţa în a pierde alegerile din cauza propriilor greşeli, îl avertizează, din nou, pe Crin Antonescu, că s-ar putea "să alerge singur" în cursa pentru preşedinţie de anul viitor, sorită eşecului fără susţinerea PSD.

"Este o gândire greşită pe care unii [Crin Antonescu n.r.] şi-o propun, pentru că, alergând după simpatia iluzorie a unor categorii care nu îl vor vota niciodată, se riscă un lucru mult mai important, pierderea grosului alegătorilor USL care au votat în 2012 împotriva regimului Băsescu, şi pentru Uniune, împotriva crizelor, a conflictelor sterile şi pentru reconstrucţia ţării" a declarat Mircea Geoană în cadrul unui discurs susţinut în faţa a peste 4200 de membri de partid.

Geoană, adept fervent al ideii unui candidat PSD la prezidenţiale, l-a avertizat pe Crin să nu se joace cu electoratul PSD.

"Nu există Românie debilă decât în mintea unora", a reamintit Geoană, o declaraţie a liderului PNL, adăugând: "Cu o astfel de lipsă de încredere în propria ţară şi întregul popor, să nu se trezească cumva unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi!"

Anterior acestei declaraţii, Mircea Geoană nu a uitat să reamintească şi că PSD este formaţiunea politică ce domină USL, însă, în ciuda acestui fapt, partidul nu a făcut abuz de putere ci a acţionat "corect" faţă de PNL.

"Deşi suntem un partid cu talie dublă faţă de dânşii, am acceptat, pentru a avea această alianţă împreună şi această majoritate, paritate la nivel local şi la nivel de guvernare. Niciun alt partid nu a făcut un astfel de sacrificiu tactic, pentru un scop strategic, cum am făcut-o noi şi conducerea partidului. Am fost şi suntem serioşi şi oneşti şi solidari până la capăt, dar cred că este legitim să cerem acelaşi lucru din partea partenerilor noştri", a arătat Geoană.

Ieri, în cadrul atelierelor PSD, premierul Ponta s-a declarat "deranjat" de atitudinea "din trecut" a lui Antonescu, care "stă la putere dar se comportă ca şi când ar fi în opoziţie", remarcând însă că liderul liberal nu a mai făcut "lucrul ăsta în ultima perioadă", exprimându-şi speranţa că reschimbarea de atitudine a lui Crin Antonescu să fie constantă pe viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne