Anglia şi Franţa afectate de cea mai gravă furtună din ultimul deceniu

Furtună în sudul Angliei, 27 octombrie 2013.
Furtună în sudul Angliei, 27 octombrie 2013. (LEON NEAL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.10.2013

Marea Britanie a fost afectată luni dimineaţă de cea mai mare furtună din ultimul deceniu, aversele fiind resimţite şi în nord vestul Franţei.

În Sussex, o regiune din sudul Marii Britanii, un băieţel în vârstă de 14 ani a fost dat dispărut de autorităţi, cel mai probabil acesta fiind luat de valuri în timp ce se afla pe plajă.

În Marea Britanie, Met Office a emis o avertizare de cod portocaliu pentru situaţii meteorologice şi a îndemnat populaţia să amâne orice deplasare până la finalul furtunii. Constatările acestora arătau că precipitaţiile însoţite de vânturi de până la 130 de kilometri la oră, ar putea provoca căderi de copaci, avarierea clădirilor, crize electrice şi perturbarea transportului. Precipitaţiile măsurate de Met Office au fost cuprinse între 20-40 de milimetri şi pot dura până marţi dimineaţă.

Mai mult companii feroviare au anunţat încă de dumincă seara sistarea transporturilor până la ora locală 9.00, în timp ce aeroportul Heathrow a anulat peste 30 de zboruri, iar celelalte aeroporturi au anunţat doar perturbări ale traficului aerian.

Furtuna a fost denumită de britanici St. Jude şi a reamintit de ”Marea Furtună” din octombrie 1987, care a făcut 22 de victime de-a lungul coastelor emngleze şi franceze.

Primul Ministru David Cameron a a făcut publice măsurile puse în aplicare duminică seară, după dezbaterea cu miniştrii vizaţi.

Furtuna a produs o pană de electricitate în Finistere şi Côtes d'Armor, peste 23.000 de persoane fiind afectate de aceasta. Conform companiei de electricitate ERDF, vântul în insula Ouessant a atins viteze extreme de 133 de kilometrii pe oră în timpul adverselor.

Regiunile franceze Bretagne şi Normandia au fost afectate de vânturile puternice, zeci de copaci şi acoperişuri fiind smulse de vânt iar ploile abundente blocând circulaţia un timp îndelungat.

Autorităţile franceze din 12 departamente nord-vestice ale Franţei au anunţat o alertă de cod portocaliu ce va dura până marţi dimineaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor