Andrei Năstase: Blocul ACUM a câştigat alegerile parlamentare din Moldova în pofida fraudelor imense

Fraudarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova va face, potrivit liderului Platformei DA, obiectul unei anchete detaliate şi transparente a faptelor premeditate şi coordonate de infractorii care au decis să fure şi de această dată votul cetăţenilor.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)
Maria Maevschi
25.02.2019

Analizând cu rezultatele finale ale alegerilor parlamentare de duminică, 24 februarie, şi evaluând impactul uriaş pe care operaţiunea de fraudare l-a avut asupra acestor rezultate, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, co-preşedinte al Blocului ACUM, se simte în măsură să afirme că blocul electoral ACUM a câştigat alegerile pentru viitorul Parlament.

În contextul celor întâmplate pe tot parcursul zilei de duminică, în Moldova s-a scris cea mai neagră pagină din istoria electorală a ţării, a menţionat Năstase, făcând referire la miile de oameni aduşi în mod organizat din Transnistria, pentru 20 de dolari, care au votat de mai multe ori, pe liste suplimentare, în secţii de votare diferite.

„Moldova a fost sub asediu, iar reprezentanţii instituţiilor obligate să vegheze la buna desfăşurare a alegerilor au predat statul, pentru 24 de ore, organizaţiilor mafiote şi criminale care au organizat această fraudă masivă. Oamenilor liberi le-a fost furat votul la alegerile prezidenţiale din 2016. La fel s-a întâmplat la alegerile pentru Primăria Chişinău, anul trecut. Acum, frauda a fost transmisă în direct, la televizor, iar oamenii Moldovei au privit cu groază ce se întâmplă în ţara lor, în plină zi, cu complicitatea statului captiv, a instituţiilor obligate să împiedice fraudarea votului”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing de presă.

În context, liderul Platformei DA a precizat că ar exista dovezi clare, evidente, filmate, care nu pot fi ignorate, că oamenii aduşi să voteze multiplu au fost plătiţi pentru ziua de duminică. Mai grav, consideră Năstase, este faptul că de fiecare dată când astfel de operaţiuni de fraudare sau invalidare a votului oamenilor s-au făptuit sub ochii opiniei publice şi a observatorilor naţionali sau internaţionali, nimeni nu a răspuns în faţa legii pentru aceste fapte.

„De această dată, anunţ public că fraudarea alegerilor parlamentare desfăşurate ieri, 24 februarie, va face obiectul unei anchete detaliate şi transparente a evenimentelor şi faptelor premeditate şi coordonate de infractorii care au decis să fure şi de această dată votul oamenilor. Vinovaţii vor fi pedepsiţi, iar faptele lor dovedite vor fi comunicate public, cu maximă transparenţă. Nimic nu se poate construi în Republica Moldova dacă nu stabilim odată pentru totdeauna cine se face vinovat de atentatele repetate la democraţie şi la regulile electorale ale acesteia”, a punctat liderul PPDA.

În opinia politicianului, după ce criminalii, mafioţii, bandiţii, hoţii şi toţi călăii poporului moldovenesc au ajuns să nu mai răspundă în faţa legii pentru faptele comise, Moldova a devenit un stat unde legea se negociază şi este aplicată arbitrar, iar instituţiile care au obligaţia de a aplica legea se află, toate, în captivitatea liderului PD, Vlad Plahotniuc.

„Blocul electoral ACUM a câştigat alegerile parlamentare, iar beneficiarii fraudei electorale derulate pe tot parcursul zilei de ieri au impresia că vor scăpa şi de această dată! Nu, nu mai este posibil! Ani de zile am protestat cu sutele de mii de oameni în stradă, ne-au provocat, au căutat violenţa, dar noi am decis să protestăm paşnic şi democratic. Pentru că nu au reuşit, iată, ieri au dat o nouă lovitură de stat”, a conchis Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor