Andrei Galbur este noul ambasador al Moldovei în Rusia

Epoch Times
23.10.2012

Astăzi, premierul Vlad Filat a anunţat numele ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă. Totodată Vlad Filat a menţionat că procedura de acreditare a început deja.

Potrivit publica.md, în acest sens, prim-ministrul a declarat: "Începând cu ziua de azi, toate procedurile care sunt necesare să fie întreprinse în acest sens, pentru ca Andrei Galbur să devină ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, au fost iniţiate. Domnul Galbur munceşte în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1995, are calificările necesare şi vreau să vă spun, cunosc personal modul în care dânsul îşi desfăşoară activitatea".

La rândul său, Ministerul de Externe din Federaţia Rusă nu cunoaşte deocamdată detalii despre candidatura pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova şi a anunţat că nici nu a fost informat.

Astfel, consultantul principal al Ministerului de Externe din Rusia, Serghei Prokofiev, a precizat: "Responsabilii de la Chişinău ne-au anunţat că nu au, deocamdată, nicio informaţie. Ei ştiu doar că a fost desemnat un candidat şi că urmează a fi luată o decizie. Noi nu am primit, deocamdată, niciun document, care ar confirma candidatura pentru funcţia de ambasador".

În acelaşi timp, deputaţii de la Chişinău şi-au exprimat speranţa că Andrei Galbur va fi acceptat de către autorităţile de la Moscova şi că noul ambasador în Rusia se va abţine de la declaraţii politice.

Republica Moldova nu are un ambasador în Rusia din luna aprilie, când Andrei Neguţa a fost rechemat, pentru că a făcut declaraţii politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor