Andreea Teodora Bălan, prima junioară din România calificată la Campionatul Mondial de triatlon

Campionatul Mondial de triatlon rezervat juniorilor, se va desfăşura în luna septembrie, la Chicago (facebook)
Epoch Times România
14.07.2015

Andreea Teodora Bălan este prima sportivă din România calificată la Campionatul Mondial de triatlon rezervat juniorilor, competiţie care va avea loc în luna septembrie, la Chicago, anunţă Federaţia Română de Triatlon într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Reprezentanta ţării noastre a participat la Campionatul European de triatlon de la Geneva, din perioada 9 şi 12 iulie, unul dintre cele mai dificile concursuri de profil. Cu un timp total de 1h08:59, Andreea Teodora Bălan a reuşit prima calificare a unui sportiv român junior la un Campionat Mondial, precizează FRTRI.

Legitimată la Clubul Sportiv Olimpia, Andreea Teodora Bălan a urcat deja pe podium atât în competiţii naţionale, cât şi balcanice, printre performanţele sale numărându-se locul 1 la Campionatul Balcanic din Turcia, din 2012, dar şi medalia de aur la Triathlon Challenge Mamaia (2013).

"Ne bucură enorm primul mare succes de acest gen al unui junior, cu atât mai mult cu cât Federaţia Română de Triatlon, înfiinţată recent şi care abia de anul trecut a început să beneficieze de suportul autorităţilor, a depus eforturi deosebite de a-şi susţine sportivii şi de a promova una dintre cele mai frumoase discipline sportive. De altfel, aş dori să punctez şi rezultatele bune pe care alţi doi juniori de-ai noştri, Lokodi Mátyás şi Gergo Simon, le-au obţinut în competiţie, ceea ce demonstrează că eforturile noastre de a creşte triatlonul în România dau roade", a declarat Adrian Nanulescu, preşedintele FRTRI.

La competiţia de la Geneva a luat parte şi senioarea Antoanela Manac, în vârstă de 20 de ani, cea care a reprezentat România la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, desfăşurate luna trecută în Baku.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor