Andreea Paul despre impozitul pe bacşiş din "statul prădător al PSD"

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta vrea să aducă la buget 35 de milioane euro anul acesta din impozitarea bacşişului după ce anul trecut a pierdut de şapte ori mai mult din creşterea contrabandei cu ţigări, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul, în cadrul unui comunicat de presă sâmbătă.

Economia subterană în România este estimată la 44 miliarde euro, iar bacşişul reprezintă picătura în ocean, consideră Andreea Paul, care dă ca exemplu comerţul ilicit cu ţigarete - o sursă majoră de evaziune tolerată de PSD şi de Guvernul Ponta. Potrivit statisticilor, acesta a crescut de la 12% în iulie 2013, la 19% în ianuarie 2015, ceea ce echivalează cu pierderi suplimentare de peste 200 milioane euro la buget din accize şi TVA.

"Să nenoroceşti atâtea firme mici, dar să tolerezi mafia evaziunii este intolerabil. Să pui firmele să emită două bonuri fiscale pentru o singură plată, dar să nu deranjezi tirurile cu ţigări, alcool sau alte bunuri de contrabandă sau evaziune este intolerabil. Să investeşti atâtea vorbe şi imagine în rezultate atât de mici este intolerabil. PSD nu a avut niciodată voinţă în lupta cu marea evaziune fiscală", a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

Concret, Andreea Paul arată că achiziţia unui Roboscan (invenţie românească patentată) pentru scanarea tirurilor costă între 1 - 1,5 milioane euro - nu se doreşte dotarea corespunzătoare a vămilor, iar contrabanda şi evaziunea cresc alarmant.

"Din bacşişul impozitat de PSD anul acesta guvernul estimează încasări de circa 35 de milioane euro. Anul viitor suma estimată a fi încasată echivalează cu costurile cu personalul ANAF, ceea ce înseamnă că guvernul Ponta îşi propune să plătească salariile angajaţilor ANAF din impozitele plătite de români pe bacşiş de circa 68 de milioane euro", a precizat Andreea Paul.

În domeniul combaterii evaziunii fiscale avem nevoie de o politică bazată pe fapte, pe legi clare şi simple, taxe mai mici, prevenţie, nu pe vorbe, ameninţări şi promisiuni, consideră prim-vicepreşedintele PNL, subliniind că economia subterană este peste tot, este mare şi costisitoare, este nedreaptă pentru cetăţenii şi companiile care îşi plătesc taxele.

Un calcul simplu arată că cele peste 44 de miliarde de euro din economia subterană ar fi suficiente pentru a creşte de 20 de ori numărul de kilometri de autostrăzi în România.

Însă combaterea acestui fenomen nu se poate face prin închiderea a sute de firme administrate de mici antreprenori, a explicat Andreea Paul, care consideră că formaţiunea pe care o reprezintă are datoria de a transforma "statul prădător al PSD în statul partener al românilor."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne