"Anchetatorul" AUR, despre colegul acuzat că şi-a bătut soţia: N-a lovit-o. Femeii i-a fugit covorul de sub picioare şi s-a lovit cu uşa peste nas

Antonio Andrusceac, deputat AUR.
Antonio Andrusceac, deputat AUR. (Facebook - Antonio Andrusceac)
Andrei Pricopie
06.01.2023

AUR a anunţat anchetă internă în cazul deputatului de Constanţa, Focşa Dumitru Viorel, acuzat că şi-a bătut soţia în faţa unui minor. N-au trecut nici 24 de ore şi "anchetatorul-şef" al partidului - deputatul Antonio Andrusceac - a anunţat, la Realitatea TV, ceea ce el numeşte a fi "concluziile preliminare" ale investigaţiei.

În esenţă, concluzia anchetei interne a AUR este că femeia nu a fost bătută de Focşa, ci ar fi alunecat pe un covor şi s-ar fi lovit singură cu nasul de uşă.

"Noi nu vrem să facem poliţie politică la presiunea unor jurnalişti, aşa cum voia să facă şi Ambasada Ucrainei dreptate pe loc, la modul 'să-l daţi afară', 'să-i tăiaţi capul, mâinile'. Nu aşa se face, sunt nişte lucruri care uite că nu erau cunoscute. Eu am vorbit şi cu domnul Focşa şi am luat legătura şi cu soţia dânsului. Oamenii au trecut de faza asta, şi-au dat seama că au greşit amândoi. E posibil să se împace pentru că la mijloc este un copil pe care îl au de 10 ani în plasament.

Sunt nişte probleme acolo pe care n-aş vrea să le aduc în atenţia oamenilor. (...) E foarte uşor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaştem toate dedesubturile. El a intrat în Comisia de Etică a partidului, am făcut nişte investigaţii, iar lucrurile nu stau chiar aşa cum au fost prezentate. Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevăr, o altercaţie, în care unul împingea de uşă, celălalt ţinea uşa şi, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu uşa peste nas.

Femeia a fost influenţată, la rândul ei, sub imperiul emoţiei, de către o vecină al cărei soţ face parte dintr-un partid aflat la putere. Ea i-a pus telefonul în mână să apeleze la poliţie. Femeia n-a sunat la poliţie din proprie iniţiativă, să ştiţi", a declarat Antonio Andrusceac , citat de ziare.com.

Deputatul AUR Focşa Dumitru Viorel este acuzat că, în noaptea de miercuri spre joi, şi-a bătut soţia de faţă cu o minoră, fetiţa aflată în proces de adopţie de către cei doi soţi.

Femeia a sunat la 112 şi ulterior a depus plângere, însă a refuzat să meargă la spital sau să ceară ordin de protecţie, deşi poliţiştii au sesizat urme vizibile de violenţă asupra ei şi au solicitat o ambulanţa.

Autorităţile îl cercetează acum penal pe deputatul AUR într-un dosar de violenţă în familie.

La scurt timp după ce scandalul a explodat în spaţiul public, AUR a transmis următorul comunicat:

"Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie aparat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest gen de incident.

Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului.

În funcţie de gravitatea faptelor, sancţiunile pot merge până la pierderea tuturor funcţiilor în cadrul partidului."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor