Anchetă de amploare în Argeş. Minore, drogate şi obligate să se prostitueze

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

În Argeş are loc o anchetă de amploare după ce mama unei victime a proxeneţilor s-a plâns la Caracal că autorităţile nu iau măsuri, relatează Mediafax.

Femeia susţine că şi-a salvat fata de 15 ani de mai multe ori din mâinile traficanţilor, care le droghează pe fete şi apoi, odată ce adolescentele devin dependente, le folosesc pentru prostituţie.

Percheziţiile au avut loc în oraşul Câmpulung la locuinţele a opt persoane bănuite de trafic de minori şi trafic de droguri de risc şi au fost efectuate de poliţiştii BCCO Piteşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Piteşti.

Fetele erau racolate prin metoda „lover boy” şi apoi drogate, spun anchetatorii. Pentru că nu aveau bani să procure droguri, erau de acord să se prostitueze în schimbul acestor substanţe de care deveniseră dependente.

”Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, din 2018, până în prezent, cei în cauză ar fi determinat 2 minore să practice prostituţia. Totodată, aceştia ar fi oferit minorelor diferite tipuri şi cantităţi de droguri, atât în schimbul unor sume de bani, cât şi în schimbul oferirii de servicii sexuale”, arată sursa citată.

Ancheta este una de amploare, 33 persoane, printre care şi martori, fiind aduse la audieri. Două persoane au fost reţinute şi alte două au fost puse sub control judiciar.

Ancheta a fost declanşată după ce mama uneia dintre victime a mers, la începutul lunii august, la Caracal, în faţa casei lui Gheorghe Dincă, şi a povestit că fiica sa a dispărut de acasă şi autorităţile nu au făcut nimic. Femeia a mai relatat că fata ei a fost plecată de şapte ori de acasă, racolată de un grup de persoane şi pusă să se prostitueze pentru a primi droguri, dar nu a fost căutată de oamenii legii.

„Pe 30 mai a plecat de acasă. Pe 31 am spus de dispariţie. Timp de 12 zile nu am primit niciun rezultat. Mergeam dimineaţă, seară, noapte pentru a o găsi, pentru că, de la Poliţie, când am declarat dispariţia, mi s-a spus că ei nu au personal care să meargă pe teren după ea. Adică fata mea era catalogată ca... la 15 ani. (...) Apoi am primit o informaţie, unde s-a şi dovedit că a fost şi cu cine a fost, dar bineînţeles că se clasează şi e caz de dispariţie închis total. Copilul meu e dus la prostituţie şi drogat. Am fost forţaţi de împrejurări , ca să îmi ştiu copilul în siguranţă, am sunat Direcţia pentru Protecţia Copilului Piteşti şi au venit şi au luat-o, pentru că nu o mai ştiu în siguranţă acasă”, a spus atunci Mărioara, mama Dariei.

Problemele au apărut în primăvara lui 2018, iar de atunci copila a dispărut de şapte ori de acasă şi de fiecare dată ar fi fost cu aceleaşi persoane.

„Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţii, dar probabil celorlalţi părinţi le este ruşine să spună. Avem trei plângeri la DIICOT. Problemele au apărut în 2018, sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie. Nu am primit niciun răspuns. Atunci am şi aflat că se droghează, a spus şi cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu aceşti indivizi. A fost racolată de la şcoală. A ajuns cumva dependentă, cerându-i organismul şi pentru asta face orice”, declara la vremea respectivă mama fetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne