Ana Bogdan, în semifinalele de dublu de la Rabat! Irina Bara, învinsă în primul tur (WTA)

Bogdan este la un pas de marea finală de dublu a competiţiei marocane după ce a dispus alături de Isabela Şinikova (Bulgaria) de cuplul româno-elveţian Andreea Mitu/Timea Bacsinszky, iar Irina Bara părăseşte tabloul de simplu după eşecul suferit în faţa slovenei Polona Hercog.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Getty Images)

Ana Bogdan (26 ani, 132 WTA - la simplu) are parte de un parcurs pozitiv la turneul WTA Internaţional “Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem”, de la Rabat (Maroc), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

După victoria din manşa inaugurală de pe partea de simplu a tabloului principal, înregistrat în faţa sportivei din hexagon, Alize Cornet (29 ani, 54 WTA) cu scorul de 6-3, 6-3, românca excelează şi pe partea de dublu, acolo unde alături de partenera sa bulgăroaică Isabela Şinikova, s-a calificat în penultimul act.

Perechea româno-bulgară şi-a asigurat prezenţa în faza superioară a competiţiei în urma victoriei cu 7-5, 6-7 (3), 10-2 în faţa sportivelor Andreea Mitu/Timea Bacsinszky (Elveţia), după o oră şi 51 de minute, beneficiind totodată şi de retragerea perechii Olga Danilovic (Serbia)/Tamara Zidansek (Slovenia).

Cele două tenismene vor primi pentru moment un cec de 3.435 dolari, respectiv 110 puncte WTA la dublu.

La simplu, Bogdan urmează să se dueleze cu britanica Johanna Konta (27 ani, 47 WTA) care a eliminat-o pe chinezoaica Yafan Wang cu 4-6, 7-6(0), 6-4.

O altă compatrioată de-a noastră prezentă la aceasta competiţie Irina Maria Bara (24 ani, 178 WTA) - intrată pe tabloul principal de simplu din postura de 'lucky loser', a fost întrecută de slovena Polona Hercog (28 ani, 71 WTA) cu 7-6 (1), 6-4. Partida a durat o oră şi 45 de minute.
Bara va primi pentru participare 1.925 dolari şi 15 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport