Ana Birchall o "execută" public pe Dăncilă după ce a fost exclusă din Partid

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Nemulţumită de explicaţiile date presei de şefa PSD în ceea ce priveşte excluderea sa din partid, fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, i-a dat o replică dură Vioricăi Dăncilă.

Astfel, fosta şefă a Justiţiei i-a explicat Vioricăi Dăncilă că era în fişa postului să iasă în spaţiul public cu "declaraţii pe justiţie" şi să vorbească despre "nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de Comisia specială Iordache de exemplu, despre asaltul asupra justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe....".

Au urmat şi alte acuzaţii.

Redăm mai jos postarea Anei Birchall:

„În ‘prea marea sa înţelepciune’, ca să nu spun altfel, pentru a justifica execuţia mea din partid, d-na Dăncilă afirmă:

‘După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toţii că nu mai discutăm despre justiţie, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiţie. Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute. Doamna Birchall a ieşit în spaţiul public cu teme legate de justiţie şi acest lucru i-a deranjat pe colegi. ‘Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie’.

Păi doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al Justiţiei să vorbesc despre justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de 'Comisia specială Iordache' de exemplu, despre asaltul asupra justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe....

Cât despre ‘Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute’, tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiţiei: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greşelilor făcute în trecut în Justiţie, să oprim asediul nefast asupra justiţiei şi să începem să recâştigăm încrederea românilor că justiţia şi domnia legii chiar sunt respectate şi aplicate.

P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, aţi fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că aţi citit raportul, deşi trebuia. Dacă l-aţi fi citit, aţi fi observat că NU sunteţi deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform aşteptărilor românilor, acelaşi mandat pe care dvs. îl criticaţi!”.