Ambasadorul SUA, de urgenţă în biroul lui Dragnea după ce Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru scrisoare

Hans Klemm, ambasadorul SUA
Hans Klemm, ambasadorul SUA (Epoch Times România)

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a ajuns miercuri, la Parlament, pentru o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în contextul în care Politico.eu a dezvăluit că avocatul Rudolph Giuliani a primit bani pentru a-i trimite preşedintelui Klaus Iohannis scrisoarea pe tema protocoalelor secrete.

Diplomatul american a refuzat să facă declaraţii presei.

Rudolph Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea în cadrul căreia a pledat pentru amnistie şi i-a criticat pe fostul director SRI George Maior şi pe fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Mi-au plătit onorariul", a declarat Giuliani, care susţine că a primit bani de la Group Internaţional Solutions, companie deţinută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Detalii aici.

"Această informaţie aduce o serie de clarificări. Firma de lobby care l-a plătit pe Giuliani este firma domnului Freeh, avocatul lui Adamescu, care a scris o scrisoare identică cu cea a lui Giuliani. Nu are nicio legătură calitatea de fost şef FBI cu ceea ce face acum domnul Freeh, după cum nici ce face acum Giuliani nu are legătură cu funcţia sa de primar al New York-ului. Îi luăm fix pentru ce sunt acum: lobby-işti, oameni plătiţi să execute anumite lucruri, legal.

Nu putem să îl inculpăm pe Giuliani că a semnat o scrisoare. Recunoaşterea sa e bine venită pentru noi, pentru că arată dimensiunea operaţiunii care se derulează sub ochii noştri, de a găsi justificări pentru asaltul asupra justiţiei. Nu e prima oară când se orchestrează operaţiuni de manipulare tandem presă-politicieni. Vorbim de manipularea opiniei publice pentru a justifica mutilarea legislaţiei penale şi a legilor justiţiei", a comentat pe această temă, la Digi 24, jurnalistul Liviu Avram.