Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE după declaraţii jignitoare la adresa Casei Regale

Valerii Kuzmin
Valerii Kuzmin (timpul.md)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus, marţi, convocarea ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pentru a da explicaţii în legătură cu o postare jignitoare publicată pe Facebook la adresa Casei Regale, relatează Digi24.

Este vorba în speţă despre o postare a Ambasadei Rusiei în care se face referire la Custodele Coroanei numită în cazul acesta drept ”doamna Margareta”, ale cărei afirmaţii sunt etichetate drept „fake news”.

Potrivit Ministerului de Externe, în postarea din 22 noiembrie care a generat scandalul, Ambasada Rusiei acuză Casa Regală a României de „fobii istorice”. Custodele coroanei este numită „doamna Margareta” şi se spune despre aceasta că a „decis să probeze ‘mantaua de strateg geopolitic’”, dar „concluziile şi reţetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive şi uşor de recunoscut”.

Redăm câteva rânduri din postarea respectivă:

„În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în 'Vechiul Regat' şi cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze 'mantaua de strateg geopolitic', care are grija securităţii şi bunăstării nu doar a propriului stat, ci şi cel puţin a unei jumătăţi din Eurasia şi a întregului spaţiu euro-atlantic. Din păcate, în comparaţie cu grandiozitatea planului, concluziile şi reţetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive şi uşor de recunoscut.

Rusia a fost numită fără ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor şi problemelor, şi ale ei 'atacuri la securitatea şi bunăstarea popoarelor' au fost catalogate în mod categoric, ce nu permite nicio obiecţie. Cu regret suntem nevoiţi să constatăm că toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menţionate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând şi este dispusă deja să le prezinte drept un adevăr şi fapte istorice aproape incontestabile”.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, va fi primit la nivel de director general în MAE şi are deja un prost renume pentru desele sale declaraţii provocatoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne