Amânarea rejudecării. Dosarul transferurilor amânat pentru 14 octombrie

George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)
Epoch Times România
07.10.2013

Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica şi Gheorghe Popescu s-au prezentat luni la procesul privind transferul jucători, dispus spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Dintre oamenii din fotbal acuzaţi în acest caz, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu nu s-au prezentat la acest apel.

Conform avocatului lui Neţoiu, prezenţa acestuia a fost motivată de activitatea de la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor.

Gheorghe Copos şi Jean Pădureanu au completat o solicitare de acordare a unui nou termen, deoarece nu au putut fi reprezentaţi de apărători legali. De asemenea, Cristian Borcea şi Gheorghe Copos nu au avut în posesie actele de indentitate.

Procurorul a cerut Curţii acordarea unor termene scurte pentru soluţionarea cât mai fezabilă a cauzei.

Judecătorii Curţii de Apel au decis ca sunt neîntemeiate lipsa lui Pădureanu iar cererile de acordare a unui nou termen făcute de Copos şi Pădureanu, urmând ca cei doi să primească apărători din oficiu.

Discuţiile în acest caz vor continua pe data de 14 octombrie, începând cu ora 14:00.

"Eu sunt mulţumit de evoluţia dosarului. Aş fi vrut să continuăm azi. Mă bucură faptul că se precipită un pic termenele astea, pentru că nu vreau să beneficiez de niciun nou Cod Penal, aşa cum vorbeşte lumea. Eu am spus de când a început acest proces că sunt pentru rezolvarea lui cât mai grabnică şi sunt în continuare pentru rezolvarea lui. Acei martori trebuie să vină şi să spună dacă au avut vreun contact cu mine", a susţinut Ioan Becali, la Curtea de Apel.

Desemnaţi să participe în rejudecarea dosarului transferurilor de jucători, magistraţii Viorica Constiniu şi Luchian Constantinescu de la CAB, au fost schimbaţi pe data de 11 septembrie, după ce au depus o cerere de abţinere, motivată cu faptul că au participat şi la prima judecată a apelului.

Conform CAB, Anca Alexandrescu şi Codruţa Strâmb vor fi magistraţii care vor judeca acest caz după repartizarea aleatorie, cererile de abţinere a celorlalţi doi fiind admise de către un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti.

În noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât pedepse cuprinse între trei ani cu suspendare şi opt ani de executare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor