"Am spus tot autorităţilor" - Fosta şefă TAROM s-a prezentat la DNA

Madalina Mezei
Madalina Mezei (Facebook)

Fostul director TAROM Mădălina Mezei s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare ale momentului. Mai exact, aceasta l-a reclamat pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, că i-a cerut să ţină avioane la sol în ziua votului pe moţiunea de cenzură.

La ieşirea de la DNA, unde a fost chemată în calitate de martor, Mezei a fost extrem de zgârcită cu declaraţiile. În loc de răspunsuri la întrebările de interes public, aceasta a vorbit despre "valorile sale personale".

"Eu cred în familie, în carieră şi în Tarom. Tarom-ul este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că îşi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional e de a livra o strategie pentru Tarom pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva", a susţinut Mezei.

Întrebată dacă este o practică sau dacă îi este permis ministrului Cuc să ceară lista cu parlamentării clienţi ai companiei aeriene şi să să i-o ofere, Mezei a precizat că "am spus tot autorităţilor" şi că are încredere în valorile democraţiei româneşti.

Reamintim, în acest context, că Mezei a subliniat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a-i cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă Mezei a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi". Ulterior, Mezei a fost demisă de la conducerea TAROM.

Mădălina Mezei fusese numită la şefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc, şi anterior a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.

De partea sa, Răzvan Cuc a negat categoric că ar fi cerut blocarea avioanelor la sol. Ministrul a admis însă că i-a cerut lui Mezei să îi spună ce parlamentari vor zbura în ziua moţiunii cu TAROM.