"Am făcut ce am spus că voi face" - Adrian Năstase îi dă în judecată pe Iohannis şi Orban

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)
Dana Moraru
14.05.2020

Fostul şef PSD Adrian Năstase i-a dat în judecată pe preşedintele şi premierul României într-un proces deschis la Curtea de Apel Bucureşti în care cere anularea decretului privind retragerea Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce.

Procesul a fost deschis pe 9 martie la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti şi încă nu a primit un termen de judecată, potrivit portalului instanţelor, informează Ziare.com .

Acţiunea este intentată atât împotriva lui Klaus Iohannis cât şi a lui Ludovic Orban care a contrasemnat decretul de retragere a decoraţiei.

Contactat de sursa citată, Adrian Năstase nu a dorit să comenteze momentan demersul său.

"Am făcut ce am spus că voi face. Am depăşit faza procedurii prealabile şi am înaintat această acţiune. Sper că ea va avea rezultatul pe care îl doresc", a declarat Năstase.

Reamintim că fostul premier Adrian Năstase anunţase, din primele zile ale acestui an, că îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis, care i-a retras decoraţia pe motiv că este condamnat penal definitiv. După ce i-a fost retras Ordinul Naţional “Steaua României“, fostul premier Adrian Năstase a publicat un mesaj pe blogul său în care se compara cu nimeni altul decât Iuliu Maniu şi se dezlănţuia la adresa şefului statului, Klaus Iohannis, pe care îl eticheta drept „ipocrit şi penibil”.

Graţie decoraţiei sale, Năstase - condamnat definitiv în două dosare penale – fusese invitat în decembrie anul trecut la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei naţionale, însă prezenţa avea să stârneasca un adevărat scandal în spaţiul public. De unde şi decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a le retrage decoraţiile condamnaţilor penali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor