Alte şapte cadavre descoperite după prăbuşirea avionului malaezian AirAsia

Rămăşiţe ale zborului QZ8501 sunt transportate la o bază militară în 2 ianuarie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.01.2015

Alte cadavre au fost recuperate după recenta prăbuşire în Marea Java a unui avion al campaniei aeriene malaieziene AirAsia cu 162 de oameni la bord.

Până acum au fost recuperate 16 cadavre, iar 7 dintre ele au fost anunţate vineri dimineaţă după ce au fost descoperite de o navă a marinei americane, a declarat Suryadi B. Supriyadi, coordonator de operaţiuni în cadrul Agenţiei Naţionale indoneziene de Cercetare şi Salvare (ANCS).

Zborul QZ8501, de pe ruta Indonezia-Singapore, a dispărut, duminică, la scurt timp după decolare.

Marţi, autorităţile indoneziene anunţau că au găsit primele fragmente ale avionului în Marea Java, iar în scurt timp au anunţat şi apariţia cadavrelor în zona căutărilor.

Autorităţile indoneziene au declarat că eforturile vor fi concentrate pe operaţiunile subacvatice de căutare a rămăşiţelor avionului şi a restului cadavrelor.

O persoană a fost identificată ca Hayati Lutfiah Hamid. Identitatea ei a fost confirmată cu ajutorul amprentelor şi a altor metode, a declarat un oficial al Unităţii pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor din Java de Est.

La o conferinţă de presă ce a avut loc joi, Henry Bambang Soelistyo, şeful ANCS, a declarat că valurile de până la 3 metri şi curenţii puternici îngreunează operaţiunile de cercetare şi recuperare desfăşurate cu ajutorul a 19 nave, 5 avioane şi 4 elicoptere pe o suprafaţă de 13.000 km pătraţi.

El a adăugat că navele din Singapore, Malaezia şi Statele Unite au ajutat la operaţiunile de căutare, care s-au extins în mai multe puncte în apropierea zonei de coastă a Indoneziei.

Anul 2014 a fost un an negru pentru aviaţia malaysiană, după pierderea a doua avioane aparţinând companiei Malaysia Airlines. Amintim că pe 8 martie, zborul MH370, dispărea la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord, această dispariţie nefiind explicată nici până în prezent.

La 17 iulie zborul MH17, alt avion de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, exploda în zbor, fiind doborât de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor