Alte bâlbâieli la ajutorul de minimis

. (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.09.2013

Deşi sesiunea de miercuri, 28 august, a fost anulată, Registratura Generală a Ministerului Finanţelor primeşte dosarele celor 644 de firme selectate în prima fază, pentru acordarea ajutorului de minimis, potrivit site-ului Finanţare.ro.

Am depus la minister dosarul complet pentru o cerere de finanţare, care a fost declarată admisă de sistem. Înregistrarea a decurs fără incidente. Aveam emoţii, ştiind de anunţul public privind anularea sesiunii, dar cei de la ghişeu ne-au spus că oficial nu li s-a comunicat nimic, deci înregistrează toate dosarele selectate, a declarat reprezentantul unei firme înscrise în program, citată de site-ul Finanţare.ro.

În lipsa altor reglementări, înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare şi a documentelor justificative la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice decurge normal.

Ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu pregăteşte un ordin prin care va anula oficial sesiunea de înscrieri de miercuri, 28 august, potrivit unor surse apropiate ministerului Finanţelor. Noua selecţie ar urma sa se desfăşoare pe 9 septembrie, în condiţii similare celei anterioare, singurele schimbări fiind la funcţionalitatea şi securizarea site-ului.

Firmele declarate câştigătoare în prima fază sunt hotărâte să-şi apere până la capăt câştigul. O firmă de consultanţă din Drobeta Turnu Severin a transmis deja o petiţie ministrului Chiţoiu, prin care solicită ca prima sesiune să rămână valabilă şi pledează pentru menţinerea sistemului “primul venit, primul servit”.

Procesul a fost transparent, aplicaţia implementată a răspuns foarte bine scopului pentru care a fost proiectată, serverele nu s-au blocat şi au făcut faţă pe toată perioada desfăşurării procesului de înscriere. Probleme au fost cu reţeaua de comunicaţie, dar aceasta nu ţine de competenţa Ministerului Finanţelor sau a STS-ului , ci de competenţa operatorilor de servicii de internet şi telecomunicaţii”, argumentează Alexandru Avram, reprezentantul firmei din Drobeta.

Sute de antreprenori care n-au reuşit să se logheze pe site-ul Ministerului Finanţelor reclamă “bătaia de joc” la care au fost supuşi şi cer schimbarea sistemului de evaluare a proiectelor.

Finanţare.ro şi Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) au solicitat public, dar şi pe cale oficială Ministerului Finanţelor, să renunţe la sistemul “primul venit, primul servit” şi să introducă noi reguli care să asigure egalitate de şanse a tuturor solicitanţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor