Alina Mungiu-Pippidi nu merge cu carte de muncă la Cotroceni

Alina Mungiu Pippidi
Alina Mungiu Pippidi (Epoch Times România)

Preşedintele Societăţii Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că nu intenţionează să devină consilier cu carte de muncă la Cotroceni, aşa cum se "speculează" de două zile:

"Trebuie să spun neechivoc - pentru că am postat pe site şi am avut surprize că lumea n-a reluat - că eu nu o să mă duc consilier cu carte de muncă la Cotroceni, deşi de două zile vorbeşte toată lumea în acest sens", a declarat Alina Mungiu-Pippidi, citată de Hotnews.

"Dar oamenii de bună intenţie - care acum or să treacă în extrema cealaltă: or să mă acuze că sunt iresponsabilă, că nu mănânc salam cu soia, că mă duc înapoi la Berlin şi las ţara să se descurce singură - să nu-şi facă griji: aşa cum Klaus Iohannis a reuşit la Sibiu să creeze un mecanism obiectiv în care să atragă cei mai buni oameni, la fel şi aici", a mai adăugat Pippidi.

Reamintim că numele Alinei Mungiu-Pippidi a fost vehiculat în presă ca potenţial consilier al preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Zvonurile s-au înteţit după ce viitorul preşedinte a fost prezent vineri la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, la lansare a unei cărţii Tranziţia, primii 25 de ani a autorilor Alina Mungiu Pippidi şi Vartan Arachelian.

"La ora asta, văd că mă bârfeşte foarte multă lume de trei zile, dar nu s-a întâmplat decât un lucru elementar de simplu: preşedintele ales Klaus Iohannis a venit la lansarea mea de carte. (...) faptul că a venit nu înseamnă absolut nimic, nu înseamnă câtuşi de puţin că mă duc consilier la Klaus Iohannis sau că el vrea să mă duc consilier. Înseamnă numai că, de acum înainte, avem un preşedinte care respectă intelectualii într-un fel de care ne dezobişnuisem", a ţinut să precizeze Alina Mungiu-Pippidi.

Preşedintele SAR a mai declarat la Digi 24 că nu e ca şi cum Iohannis ar fi singur, în jurul acestuia aflându-se deja nişte oameni care l-au ajutat să ajungă până unde a ajuns şi a adăugat că numărul lor va fi mult mai mare odată ce Iohannis ajunge preşedinte.

Funcţionarii administraţiei prezidenţiale, în frunte cu preşedintele, sunt foarte prost plătiţi, a mai precizat preşedintele SAR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne