Alina Gorghiu: PNL este singurul nume pentru partidul creat prin fuziunea PNL cu PDL

Flori Mladin
09.07.2014

alte articole

Alina Gorghiu, parlamentar PNL
Alina Gorghiu, parlamentar PNL (Epoch Times România)
Flori Mladin
09.07.2014

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat marţi că singurul nume pe care îl poate primi viitoarea formaţiune politică rezultată din fuziunea liberalilor cu democrat liberalii este PNL.

Purtătorul de cuvânt a spus că dacă s-ar renunţa la acest nume şi la valorile liberale ar fi „un act de trădare şi o uriaşă pierdere”, citează Mediafax.

„PNL rămâne consecvent deciziilor adoptate de Congresul Ordinar din 28 iunie, care a decis cu o majoritate covârşitoare fuziunea cu PDL şi faptul că întreaga denumire, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale PNL. Din aceste considerente, numele viitoarei construcţii politice rezultate prin fuziunea celor două partide nu poate fi altul decât Partidul Naţional Liberal", se arată într-un comunicat de presă.

Gorghiu a afirmat că este necesar ca procesul de unificare să continue într-un „ritm accelerat” pentru a oferi românilor o altă guvernare decât a PSD-ului.

Totodată, aceasta a menţionat că mesajele transmise care nu sunt rezultatul negocierilor PNL-PDL sunt "contraproductive şi pot dăuna procesului de fuziune".

Opinii ale membrilor PDL

Unii membri ai PDL, printre care Emil Boc, Cătălin Predoiu şi Theodor Stolojan, au afirmat că nu ar renunţa la numele PDL în cazul formării unui partid puternic de dreapta. Fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal Emil Boc a declarat că nu ar renunţa la numele formaţiunii, întrucât PDL are un blazon de apărat.

Într-un interviu acordat RFI, fostul premier Theodor Stolojan a afirmat că, dacă există deschidere şi voinţă, se poate ajunge foarte uşor la un nume pentru noul partid, care s-ar putea numi, de exemplu, PNL-PDL sau PNL-CD, de la Creştin Democraţie. Acesta consideră că cei care se cramponează de viitorul nume al formaţiunii politice ce va rezulta din fuziunea PNL cu PDL nu merită să aibă parte nici de alianţă, nici de fuziune şi nici nu sunt îndrituiţi să mai discute de unificarea dreptei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor