Alina Gorghiu: "Băsescu nu visează altceva decât să o introducă pe Elena Udrea şi PMP în jocul politic"

Alina Gorghiu, parlamentar PNL
Alina Gorghiu, parlamentar PNL (Epoch Times România)

Proaspăt unsă purtător de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu a declarat joi că declaraţiile preşedintelui Băsescu despre imposibilitatea fuziunii PNL-PDL sunt doar o tentativă de a o introduce pe Elena Udrea, împreună cu PMP, în jocul politic.

"E o declaraţie de om căruia nu i-a reuşit proiectul cu PMP-ul, văzând rezultatele la europarlamentare, care îşi doreşte să aibă un candidat la prezidenţiale în persoana Elenei Udrea şi care nu visează altceva decât să o introducă pe Elena Udrea şi PMP în jocul politic. Din fericire, atât PNL, cât şi PDL au un proiect care şi-a asumat în mod clar şi public excluderea Elenei Udrea şi a PMP-ului din această formulă de dreapta pe care o vom realiza chiar la sfârşitul acestei luni într-un Congres", a declarat Alina Gorghiu pentru Agerpres.

Deputatul PNL a ţinut de asemenea să scoată în evidenţă faptul că partidul său este unica formaţiune politică a cărei conducere şi-a dat demisia după rezultatele obţinute la europarlamentare, ceea ce, în viziunea ei, contrazice afirmaţiile şefului statului, conform căruia proiectul fuziunii ar fi doar un "subterfugiu" prin care conducerile PNL şi PDL ar fi încercat să nu dea socoteală propriilor partide pentru rezultatele slabe la alegerile pentru PE.

Joi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu se va putea realiza fuziunea între PNL şi PDL, soluţia cea mai bună pentru dreapta politică fiind susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale în baza unui protocol de alianţă.

Şeful statului a mai declarat că, pentru ca dreapta să câştige alegerile prezidenţiale, soluţia ar fi o alianţă a partidelor din opoziţie care să-şi asume un acord "pe câteva elemente care ţin de activitatea preşedintelui, stat de drept, politică externă, NATO, UE, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor din sistemul de securitate, o serie de obiective comune".

Din fericire, atât PNL, cât şi PDL au un proiect care şi-a asumat în mod clar şi public excluderea Elenei Udrea şi a PMP-ului din această formulă de dreapta

"Ar trebui două-trei pagini de document politic care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale. În jurul acestui document ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP, care să agreeze principiile de funcţionare şi obiectivele prezidenţiale în deplin acord cu Constituţia, pentru că va avea un Guvern şi o majoritate parlamentară de Opoziţie", a declarat Băsescu la doar o zi după ce Elena Udrea, exclusă de la negocierile vizând uniunea dreptei, a invitat partidele de opoziţie să adere la Pactul pentru statul de drept asumat de PMP.

Udrea a prezentat respectivul pact la o dezbatere a Mişcării Populare intitulată "Democraţia şi statul de drept", la care a fost prezent şi preşedintele Băsescu. Prin pactul la care sunt invitate să adere toate partidele de dreapta, Partidul Mişcarea Populară se angajează ca acţiunile sale viitoare să se circumscrie respectului faţă de statul de drept şi de independenţa justiţiei. Angajamentul este pentru viitor şi nu are nimic de a face cu faptul că Parlamentul a dat aviz negativ arestării preventive a lui Florin Popescu, deputat PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne