Vasile Blaga optimist în privinţa viitorului politic al PDL şi PNL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Declarându-se optimist în ceea ce priveşte viitorul politic al PDL şi PNL, Vasile Blaga, preşedintele partidului democrat-liberal a anunţat luni că, în zilele următoare, va fi stabilită data congreselor în vederea fuziunii celor două formaţiuni.

"Suntem într-un plin proces de fuziune PDL-PNL şi eu privesc spre viitor. Probabil astăzi, mâine cel târziu va fi stabilită şi data congreselor", a declarat Blaga, citat de Agerpres, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

Comentând şi declaraţia lui Crin Antonescu, care ar fi spus că ar trebui ca PDL să nu prea mai afirme că evenimentele din 2012 ce au dus la suspendarea preşedintelui Băsescu au fost o lovitură de stat, Blaga a precizat că nu crede că cineva din clasa politică românească "trebuie să-şi aducă aminte cu plăcere de ce s-a întâmplat în vara anului 2012", lucru probat de "reacţiile care au fost din partea Comisiei Europene, ambasadelor statelor acreditate la Bucureşti, atunci când au fost atacate fie Comisia, fie Departamentul de Stat".

Reamintim că, în iulie 2012, Guvernul şi Parlamentul României au adoptat o serie de măsuri într-o succesiune rapidă, care au condus la demiterea din funcţie a Avocatului Poporului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, la modificări privind condiţiile legate de referendumul privind suspendarea Preşedintelui Republicii şi la suspendarea în sine a Preşedintelui.

Aceste acţiuni, la care PNL-ul a participat plenar, alături de PSD, Crin Antonescu fiind de altfel preşedinte interimar pe perioada cât a fost suspendat Băsescu au fost catalogate de partidele de opoziţie drept o lovitură de stat. Sesizată de Curtea Constituţională Română care a reclamat presiunile şi abuzurile comise de USL, Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, cunoscută îndeosebi ca şi Comisia de la Veneţia a fost de părere că respectivele măsuri, luate atât individual cât şi în ansamblu au încălcat atât principiile constituţionale cât şi normele statului de drept.

În consecinţă, criticii fuziunii celor două partide - fie ei din rândurile PSD, PMP sau chiar a celor două partide - nu uită să reamintească PDL-ului că se aliază cu partidul care a participat la puciul din 2012, în timp ce, desigur, PNL-ului i se reproşează că se aliază cu foştii baroni portocalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne