Alina Bica suspendată din funcţia de procuror al Parchetului General

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Fostul procuror şef DIICOT, Alina Bica, a fost suspendată, marţi, din funcţia de procuror al Parchetului general. Măsura a fost luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca urmare a trimiterii sale în judecată în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat cu peste 61 de milioane de euro.

"În şedinţa din data de 16 decembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, începând cu data de 16 decembrie 2014. Hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare", informează CSM, potrivit Mediafax.

Amintim că Alina Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv. Trei zile mai târziu, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de procuror-şef DIICOT.

Bica a fost arestată preventiv în data de 22 noiembrie, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 61 de milioane de euro.

Fosta şefă a DIICOT s-a declarat nevinovată, susţinând că nu a văzut raportul de evaluare a terenului şi că ea doar a semnat alături de ceilalţi membri ai comisiei, conform procedurilor.

Recent însă, în presă au apărut noi informaţii despre alte acte de corupţie în care ar fi implicată Bica. Duminică seara, jurnalistul Robert Turcescu a publicat în premieră, 23 de pagini dintr-o "Ordonanţă de disjungere a cauzei" din dosarul Bica, care dezvăluie legături infracţionale între fosta şefă DIICOT şi personaje cu greutate precum Liviu Dragnea, Ovidiu Tender, Elena Udrea, Dorin Cocoş, "băiatul deştept"din energie Bogdan Buzăianu etc.

Potrivit documentului întocmit de procurori, Alina Bica ar fi intervenit pentru cei menţionaţi, contra unor sume consistente de bani sau alte cadouri. Numai de la Ion Niculae, care ar fi intervenit la ea prin vicepremierul Liviu Dragnea, Bica şi-ar fi luat 3,5 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne