Alico: Piaţa de asigurări de viaţă nu trebuie deblocată cu produse care să înlocuiască depozitele

Epoch Times România
21.10.2011

Directorul general Alico Asigurări, Theodor Alexandrescu, a declarat joi că piaţa asigurărilor de viaţă din România nu trebuie deblocată generând produse cu o durată de o lună, care să înlocuiască depozitele, în condiţiile în care nivelul creditării a scăzut simţitor.

"Cred ca noi nu trebuie sa urmăm greşelile din alte ţări. Odată cu facilităţile fiscale, mulţi asigurători au scos produse de asigurare pe teremen scurt, cu durată de o lună, produse garantate o lună care practic înlocuiau depozitele şi datorită facilităţilor fiscale primeai o dobândă mai mare", a menţionat Alexandrescu.

Şeful Alico a răspuns întrebat fiind cum poate fi deblocată piaţa de asigurări de viaţă, în condiţiile în care nivelul creditării a scăzut simţitor, acesta fiind unul dintre motoarele de vânzare de asigurări de viaţă.

Theodor Alexandrescu a mai menţionat că Polonia a crescut foarte mult acest tip de produse. "Eu cred că atât organismul de reglementare, cât şi piaţa nu trebuie să permită astfel de greşeli. Unităţile bancare pot fi un motor de deblocare a pieţei româneşti de asigurări, dar e nevoie de o deblocare reală. Nu trebuie să facem o asigurare doar pentru a muta avantajele fiscale, aşa cum s-a mai întâmplat prin anii 2000, când se plăteau salarii prin asigurări de viaţă. Când Ministerul Finanţelor a înţeles mai bine, a oprit robinetul", a mai spus Alexandrescu.

Şeful Alico Asigurări consideră că deblocarea pieţei se poate face prin puterea de distribuţie. "Sunt banci sau au mii de sucursale, au mii de puncte de contact şi milioane de clienţi, iar o parte dintre aceşti oameni cu siguranţă au nevoie de asigurare", a mai spus Alexandrescu, referindu-se la vânzările de poliţe prin bănci".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor