Aliat al lui Merkel avertizează: Salvini s-ar putea opune Brexitului. Un favor acordat lui Farage

Ministrul italian de interne Matteo Salvini
Ministrul italian de interne Matteo Salvini (Getty Images)

Liderul italian eurosceptic Matteo Salvini va bloca orice amânare a Brexitului ca o favoare acordată lui Nigel Farage, a declarat Elmar Brok, un europarlamentar german de top, potrivit Express.co.uk.

Brok, un aliat apropiat al cancelarului german Angela Merkel, a insistat că există “puncte de vedere foarte diferite” în cadrul Uniunii Europene cu privire la cererea premierului britanic Theresa May de a prelungi termenul limită pentru Brexit. Pentru a se amâna Brexitul, este necesar ca liderii UE să ia o decizie în unanimitate la summitul de joi al Consiliului European. Brok a cerut o amânare de scurtă durată, până în 23 mai, pentru a se evita ca noi europarlamentari britanici să fie aleşi în Parlamentul European.

Există temeri mari în Bruxelles că un număr mare de eurosceptici din Marea Britanie vor fi aleşi în Parlamentul European în cazul în care premierul May eşuează să finalizeze Brexitul la timp.

Politicianul în vârstă de 72 de ani a afirmat că ar putea fi “game over” pentru planurile de amânare a Brexitului dacă Salvini intervine pentru a-l ajuta pe prietenul său Farage.

De asemenea, politicianul german a mai afirmat că “durul din guvernul italian” se pregăteşte să se opună prelungirii Articolului 50, în cazul în care nu se materializează un consens pentru amânarea Brexitului pe continent.

Salvini este vicepremier al Italiei şi va fi reprezentat la summitul Consiliului European din această săptămână de premierul Giuseppe Conte.