Alianţa România Dreaptă: Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul

Semnare Protocol "Alianţa România Dreaptă". Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga,Aurelian Pavelescu.
Semnare Protocol "Alianţa România Dreaptă". Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga,Aurelian Pavelescu. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
16.09.2012

Protocolul Alianţei România Dreaptă a fost semnat duminică, la sediul central al PDL, de către Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD). Documentul va fi depus în cursul zilei la Biroul Electoral Central.

Totodată, liderii celor trei partide au anunţat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei, precum şi programul de guvernare.

Astfel, la sfârşitul lunii septembrie, forurile decidente ale celor trei formaţiuni politice vor parafa şi aceste documente.

De asemenea, cei trei lideri de partide şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

Reprezentantul Partidului Noua Republică nu a putut semna protocolul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, precizase vineri, la Costineşti, că speră ca Mihail Neamţu să reuşească să-şi înregistreze cât mai rapid formaţiunea, Noua Republică.

Reprezentantul Partidului Noua Republică nu putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă, din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu.

Tot el a precizat că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Ca un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta, Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat recent un manifest politic comun.

"Nu e o alianţă împotriva USL, ci e pentru români, pentru Europa"

"Vom veni cu mulţi oameni noi, pe lângă cei care deja şi-au dovedit competenţele politice şi profesionale. Îmi doresc un parcurs corect al acestei construcţii (...) Le mulţumesc celor doi preşedinţi, domnul Ungureanu şi domnul Pavelescu, pentru înţelepciunea de care au dat dovadă. Nu e uşor să realizezi astfel de construcţii, în care trebuie armonizate păreri politice, politici publice", a declarat Vasile Blaga.

"Nu e o alianţă împotriva USL, ci e pentru români, pentru Europa. Am convingerea că în cele două luni până la alegeri românii îşi vor îndrepta din ce în ce mai mult votul către noi, vor înţelege că USL e o construcţie politică mincinoasă şi ancorată în trecut", a spus Pavelescu.

La rândul său, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că semnarea protocolului reprezintă un prim pas spre un drum lung şi greu.

"Nu ne culcăm pe laurii unei înţelegeri, ne gândim la victoria pe care trebuie să o obţinem în 9 decembrie. Mă bucur că alianţa de care am vorbit încă din luna mai azi capătă substanţă. Nu-mi doresc decât ca acest parteneriat să dureze şi să câştige în beneficiul tuturor cetăţenilor. Pornim cu încredere, optimism, hotărâre, forţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a spus preşedintele Forţei Civice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor