Alexandru Slusari: Chişinăuienii să compare ce a făcut Ceban la primărie timp de patru ani şi în câteva zile Năstase

Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM
Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM (facebook.com/Platforma DA)

În contextul în care după alegerile generale pentru Primăria Chişinău, în cursa pentru capitală au rămas doi candidaţi, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi socialistul, Ion Ceban, vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari s-a adresat cetăţenilor făcând apel la raţiune şi să se pregătească pentru cel de-al doilea tur de scrutin din 3 noiembrie.

„Ambii candidaţi vin cu constatări triste că primăria Chişinău este plină de corupţie în diferite domenii, mai ales în sectorul construcţiilor. Acest lucru îl cunosc deja şi copiii din grădiniţă. Dar eu rog pe toţi locuitorii să compare ce a făcut timp de patru ani pentru combaterea acestui fenomen candidatul Ivan Ceban care din 21 octombrie, nu ştiu de ce se poziţionează ca Ion şi ce a făcut în câteva zile Andrei Năstase până la ziua invalidării abuzive a mandatului de către justiţia lui Plahotniuc”, se arată într-o postare a lui Alexandru Slusari pe contul său de Facebook.

Totodată, Slusari se întreabă retoric dacă îşi mai aminteşte cineva despre acţiunile aşa-zis eficiente ale socialiştilor în vederea contracarării schemelor criminale pe întreaga durată a mandatului de consilieri? Mai mult decât atât, Slusari a punctat că în toată perioada în care s-au aflat în Consiliul Municipal, socialiştii nu ar fi încercat niciodată să-i demită pe Grozavu, Radu sau Codreanu (foşti primari generali interimari în perioada guvernării democrate n.r.).

„Putem noi considera zdruncinarea unor garduri lângă şantiere, care pănă la urmă nu s-au finalizat cu nimic, drept lupta cu mafia imobiliară? Cu părere de rău, fracţiunea PSRM din consiliul municipal deseori a asigurat cvorum pentru această mafie. Iar consilierul actual de la PSRM Vasile Chirtoca nu odată ridica mâna pentru multiple repartizări dubioase de terenuri”, se mai arată în postarea vicepreşedintelui Parlamentului.

Astfel, Slusari se adresează tuturor alegătorilor cu o întrebare simplă: „Cine este mai credibil în lupta cu corupţia în primărie? Cel, de care mafia s-a speriat după trei zile de mandatul lui nevalidat sau cel, care a avut frică de patru ani să se lupte veritabil cu corupţia ? După mine, răspunsul este mai mult decât evident şi urmează doar a fi reconfirmat prin prezenţa masivă a oamenilor la vot pe 3 noiembrie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe